Hokej: Piata domáca prehra, obscénny Tomek

V posledných troch stretnutiach piešťanských havranov sa zrodil rovnaký výsledok 2:3.

Prvýkrát sa piešťanskému publiku predstavil navrátilec Samir Saliji. Po odchode Baleja do švajčiarskeho HC Red Ice Martigny hrá po boku Brancisa a Belluša v treťom útoku.

V dôležitom stretnutí 20. kola Tipsport ligy prehral ŠHK 37 Piešťany na domácom ľade so žilinskými vlkmi 2:3 (0:0, 2:2, 0:1) a opäť sa prepadol na ôsmu priečku s náskokom troch bodov na deviatu Žilinu.

Do polovice zápasu sledovalo 1103 platiacich divákov nudné stretnutie bez väčšieho nasadenia z obidvoch strán. Zlom prišiel v 29. minúte, kedy Žilina dokonale využila laxnosť piešťanskej obrany a behom 23. sekúnd viedla 0:2. Od tohto momentu zapali domáci vyšší rýchlostný stupeň a výsledkom bolo vyrovnanie po góloch Brancisa a Holoviča.

V 33. minúte sa oplatilo lotyšskému reprezentantovi v službách havranov Edgarsovi Brancisovi sledovať puk až do posledného momentu. Bývalý brankár Piešťan Tomek vytvoril fatálnu chybu tým, že netrafil pri odpale puk a Brancis z nemožného uhla bekhendom znížil. Vyrovnanie zabezpečil v poslednej minúte druhej časti hry Holovič strelou z otočky medzi Tomekove betóny.

V poslednej časti hry sa obe mužstvá viac zameriavali na obranu. Piešťanci nevyužili dve presilové hry, kedy viackrát v závaroch pred Tomekom úradovala na strane Žiliny šťastena. Žilina rozhodla v 56. minúte. Opäť po trestuhodnej chybe obrany, ktoré ponechala Hunu bez povšimnutia.

Počas stretnutia prebiehali medzi fanúšikmi a bývalým brankárom Piešťan Tomášom Tomekom občastné slovné, ako aj vizuálne výmeny „názorov“. Už po prvom góle a veľkej chybe Tomeka mu fanúšikovia Piešťan „poďakovali“ pokrikom jeho mena. Po treťom góle v sieti Piešťan Tomek ukazoval smerom k tribúnam hokejkou obscénne gestá, začo si u domácich vyslúžil spŕšku nevôle.

Tomáš Tomek patril v prvej sezóne 2012/13 k pilierom úspechu havranov, kedy napomohol svojimi výkonmi postupu do semifinále, v ktorom podľahli Piešťany po tuhom boji až v siedmom stretnutí vyraďovacej časti.

Už zajtra sa havrani predstavia na ľade Banskej Bystrice, ktorá momentálne okupuje štvrtú priečku. V tejto sezóne piešťanskí hokejisti proti baranom z Banskej Bystrice ešte nebodovali. (1:2, 1:3).

Text: Rasťo Gavora/Piešťanskí Havrani Foto: Roman Tibenský, Marek Bučko

hokej_pn_zilina_01 hokej_pn_zilina_02

Inzercia