Hokej: Odoláme tlaku prenasledovateľov?

Piešťanskí hokejoví fanúšikovia pretrpeli pred televíznymi obrazovkami ďalší zápas svojich, v ktorom ŠHK 37 Piešťany podľahli na ľade lídra a najpravdepodobnejšieho súpera v prípade postupu do play – off HC Košice 4:1 (1:0,2:1,1:0). Poslednú šestinu zápasov tak Piešťanci začali žalostným hokejom a celkovým skóre z dvoch zápasov 2:11.

Po 48. kole majú priaznivci opäť oči pozornejšie na dianie pod ôsmou pozíciou, na ktorej ŠHK 37 Piešťany figuruje. Po víťazstve Skalice nad Duklou Trenčín je náskok pred prenasledovateľom opäť iba deväť bodový. Jeden z kľúčových zápasov odohrajú Havrani už túto nedeľu na ľade Skalice.

V hodnotení zápasu nato upriamil pozornosť aj tréner Leo Gudas: „Teraz sa musíme sústrediť na súperov, ktorí sú v tabuľke pod nami.“

Nuda v Košiciach

Pred 2 601 divákmi a opticky poloprázdnym hľadiskom v nehokejovej atmosfére nedali Košice Piešťanom žiadnu šancu. Okrem štyroch gólov mohli domáci v drvivom tlaku s nádychom detskej hravosti náskok viackrát zvýrazniť, ale nechuť hráčov Košíc dávať góly inak, ako do prázdnej brány nespôsobilo narastanie skóre.

Jednoznačne najlepším hráčom na ľade v žlto-modrom drese bol brankár Šúrek, ktorý v mnohých prípadoch zložil „čarovacie“ skúšky.

V prvej tretine zápasu pôsobili hostia na ľade nebezpečne, ako fosília tyranosaurusa vyhrabaná z piesku. Iba päť striel počas prvých dvadsiatich minút na bránu Hyláka bolo pokračovaním hokeja po domácom výbuchu s Martinom (1:7). Jediný gól padol v deviatej minúte a bol vlastný. Nešťastným strelcom po odraze od korčule bol Románek. Gól bol pripísaný nahrávajúcemu Spilárovi.

V druhej tretine sa obraz hry nemenil. Domáci s istotou víťaznej linky naštartovanej príchodom trénera Oremusa behom piatich minút ukončili všetky dohady o víťazovi zápasu.

Druhý gól padol v 22. minúte. Lapšanský po prihrávke od Biceka trafil presne pod brvno. V 25. minúte už bolo 3:0. Šúrek neudržal strelu Hrnku a Bicek dorazil do prázdnej brány. Jediný gól hostí padol v 30 .minúte z presilovej hry, kedy sa pred bránou „doklepom“ presadil Kutálek.

V poslednej tretine sa hostia snažili v prvých minútach zlepšeným pohybom o zvrat v stretnutí. Avšak druhá chyba obrancu Drgoňa z ktorej opäť padol gól v 46. minúte ukončila aj tie najnaivnejšie nádeje na bodový zisk.

V 49. kole sa piešťanskí Havrani predstavia na domácom ľade v piatok od 18. hodiny. Súperom budú bansko-bystrickí Barani.

Text: Rasťo Gavora Ilustr. foto: Laco Duračka