Hokej: Nevládzeme?

Posledný zápas druhej tretiny základnej časti Tipsport ligy havrani opäť prehrali. Náplasťou je zisk jedného bodu, ktorý bol ešte desať sekúnd pred koncom iba vrúcnym želaním utrápeného mužstva, ako aj fanúšikov.

Štvrtá šestina súťaže priniesla smútok a obavy. Havrani sa stále viac približujú barážovým pozíciám a uniká im možnosť poskoku v tabuľke na vyššie priečky. Náskok šiesteho mužstva v tabuľke narástol už na deväť bodov. Pri neustálom konšpirovaní v hľadaní príčin prebiehajúceho stavu sa vynára otázka fyzickej pripravenosti mužstva. V predsezónnom rozhovore, ktorý poskytol tréner Leo Gudas, bola však možnosť nedostatočnej fyzickej prípravy kategoricky zamietnutá.

Zápas tabuľových susedov v považskom derby nepriniesol na staručkom a časom značne ohlodanom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne žiaden hokej vysokej kvality. Obe mužstvá sťa by už len v spomienkach na lepšie výkony v tohtoročnej súťaži nedokázali využívať rozhodujúce hokejové momenty, ako početná prevaha, či samostatný nájazd. Hokejový pôžitok pre fanúšika trpel.

Prvý gól padol až v 44. minúte. Domáci Gašparovič vo vlastnom oslabení prekorčuľoval Giptersa a „bekhendom“ prestrelil až moc poľahky Patrika Rybára v bráne Piešťan. Vyrovnanie zariadila údiv vyvolávajúca situácia desať sekúnd pred koncom stretnutia. Havrani hrali presilovú hru. Pri odvolaní brankára Rybára v šestici a následnom buly, ktoré vyhrali domáci, sa strhol nevídaný boj o puk, ktorý vyvrcholil pretlakom brániacich hráčov, ako aj útočiacich v bezprostrednej blízkosti trenčianskej brány. Štyria brániaci trenčania, ich brankár, ako aj pätica útočiacich Piešťancov však nevytvorila dostatočnú priehradnú clonu pre strelu Richarda Filipa, ktorý iba tri sekundy pred koncom normálneho hracieho času prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a vyrovnal.

Rozhodnutie prišlo až v samostatných nájazdoch. V nich sa za havranov presadil len Brancis, ale keďže fanúšikovia Trenčína videli nájazdový gól dvojmo, dva body zostali pod hradom Matúša Čáka.

V nasledujúcom kole cstujú havrani do Skalice. Prvý domáci duel poslednej tretiny základnej časti sa hrá v nedeľu, 10. januára a hostíme Žilinu.

IMG_0375

Text: Rasťo Gavora/Piešťanskí Havrani