Hokej: Nabíjajme motyky!


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
2
Inzercia

Tri kolá pred koncom základnej časti Tipsport extraligy piešťanskí havrani splnili svoj predsezónny cieľ a postúpili do play-off vyraďovacích bojov. Súperom Piešťancov bude ich minuloročný semifinálový premožiteľ a jeden z hlavných favoritov na získanie titulu, HC Košice.

Forma, akou sa prezentujú v posledných zápasoch hráči Piešťan pred play- off je viac ako potešiteľná. Aj po nezdare v Skalici prišlo napriek občasným obranným výbuchom v zápase s Popradom k relatívne zodpovednému a kvalitnému výkonu, ktorý opäť pritiahol trojbodový úspech a na tribúny potlesk.

Najviac pozornosti priťahuje hráčska výmena miláčika tribún a najlepšieho strelca mužstva, ktorá sa uskutočnila medzi súpermi v prichádzajúcom play-off. Václav Stupka, obľúbenec hokejových Piešťan, ktorému „nazapasovala zmena mentality“ bol vymenený za Tibora Kutálka, ktorý okupuje desiatu priečku produktivity hráčov.

Zaujímavo v tomto smere vyznie komentár prezidenta Lušňáka, ktorý uverejnil na stránke fanklubu: „KE (Košice) je klub s tými najvyššími ambíciami a stabilizovanou ekonomikou! Bolo by to neľudské brániť hráčovi vyskúšať si špičku extraligy, nemyslíte? Tým som, ale nechcel povedať, že sme zbalili zbrane :-)!!!! Určite sa budeme snažiť im to znepríjemniť až do poslednej možnej chvíľky!!!!!!“

Zdravý rozum piešťanského fanúšika velí chápať toto vyjadrenie a nemať veľké oči. Prípadné vypadnutie Košíc s Piešťanmi by bolo viac ako len obrovské prekvapenie a pre hokejové Košice by to bola potupa ťažko rozdýchateľných rozmerov.

Prezident Lušňák svojim vyjadrením vytvoril status piešťanského hokeja pred play- off v polohe dovolenkára, ktorý túžobne prosí astrálne sily o preloženie svojho letu na neskôr.

„Je to neštandardné. Posilniť súpera v play off o nášho najproduktívnejšieho hráča. Ako keby už nikto neveril, že by sme mohli postúpiť cez Košice,“ znela odpoveď jedného z fanúšikov.

Piešťanci dokázali, že hokej hrať vedia. Rovnako však ukázali, svoju niekedy až neuveriteľnú nemohúcnosť a demotiváciu.

Play-off je samostatná súťaž, kde nikoho nezaujíma, ako hralo mužstvo počas základnej časti. Ide sa odznova. Favorit je jasný, Piešťany môžu len prekvapiť. Napriek nie príliš lichotivej povesti a ťažkej ekonomickej situácie najvyššej slovenskej súťaže ostáva veriť, že v play off všetky starosti pôjdu stranou a hráči odhliadnuc od všetkého podajú svoje maximá a vyhrá športovo ten lepší.

Pevne veríme, že možnosť úspechu Piešťancov existuje a ukážu tú príjemnejšie a bojovnejšie stránku svojej hry. Predjarný „výstrel z motyky“ by hokejový fanúšik havranov rád privítal.

Zápas s Popradom sa rozbiehal pomalšie, v druhej polovici stretnutia si však fanúšik prišiel na svoje.

Prvý gól padol po žiackej chybe obrancu Raisa, ktorý sa vydal cez dvoch Popradčanov s nádejou na prechod, ako „Karkulka kotercom plným vlkov.“ Do prázdnej brány skóre otvoril brat piešťanského hokejistu Rapáča, Richard.

Vyrovnanie prinieslo 38 kanadský bod Dušanovi Pašekovi. Po rýchlej práci Stupku v tretine a prihrávke na Holoviča prišla presná kolmica do stredu pásma so strelou „z prvej“ od centra druhého útoku a vyrovnanie.

V druhej tretine sa presadil iba Fín v piešťanskom drese, Jarkko Leppänen. Jeho nahodenie od modrej čiary švihom brankára hosti Landsmana zastihlo nepripraveného a puk skončil v sieti.

V poslednej časti hry sa pri presilovke presadil Petráš a zvýšil tak na istejších 3:1. V 54. minúte kypela na zimnom štadióne krv.

Rozhodca Stano prehliadol hrubý a nevyberavý faul Krotáka, ktorý viac ako nešportovým spôsobom napadol Haringa. Následne sa strhla pästná výmena medzi Leppänenom a Paločkom, ktorú rozhodca posúdil dokonca v neprospech Piešťan s následnou presilovou hrou hostí.

Rozhodcov lapsus Poprad využil na zníženie štyri minúty pred koncom stretnutia.

V posledných minútach Piešťanci statočne odolávali tlaku hostí na vyrovnanie a v poslednej minúte ešte zahodil v power-play hostí možnosť na druhý úspech v zápase Pašek.

V ďalšom kole cestujú v piatok Piešťany do Žiliny, ktorá bude bojovať o možnosť vyhnúť sa baráži. Posledný zápas základnej časti sa odohrá na zimnom štadióne v nedeľu 22. februára o 17.00 h a súperom havranov bude Zvolen.

Play-off zápasy začínajú v Košiciach v sobotu 28. februára o 17 hodine. Druhý zápas sa uskutoční v rovnakom čase 1. marca.

Text: Rasťo Gavora Foto: Laco Duračka

Inzercia