Hokej: Mladí Slováci v Piešťanoch zdolali Švédov, v semifinále ich čakajú Fíni

Slovenskí hokejisti do 18 rokov prvýkrát v histórii vyhrali základnú skupinu na turnaji Hlinka Gretzky Cup. V stredajšom dueli o prvé miesto v béčku pokorili v Piešťanoch Švédov 4:3, hoci v zápase dvakrát prehrávali. Dva góly strelil obranca Maxim Štrbák, po jednom pridali Šimon Nemec a už sedemgólový kanonier Dalibor Dvorský.

„Slováci predvádzajú na turnaji fantastický hokej. V troch dueloch za tri dni získali maximálny počet deväť bodov, vďaka ktorým postúpili do semifinále ako suverén piešťanskej vetvy mládežníckeho podujatia,“ uvádza na svojej web stránke Slovenský zväz ľadového hokeja.

Po dni voľna ich v piatkovom dueli o účasť vo finále čaká Fínsko, v druhom semifinále narazia na seba víťaz A-skupiny Rusko a Švédsko. V zápase o 5. miesto nastúpia Česi proti USA a v súboji o konečnú 7. priečku Nemecko proti Švajčiarsku.

Semifinále sa hrá v piatok 6. augusta o 19.00 h. Hokej môže na piešťanskom zimnom štadióne sledovať naživo 500 divákov, podrobnosti o aktuálne platných podmienkach nájdete na tejto adrese.

Turnaj Hlinka Gretzky Cup sa koná v súčasnej podobe od roku 2001. Spoločne ho organizujú slovenský a český hokejový zväz. Dlhoročným hostiteľom turnaja na slovenskej strane sú Piešťany.

Zdroj: hockeyslovakia.sk

Foto: Jäzva