Hokej: Malým Havranom sa darilo v Maďarsku

Posledný novembrový piatok cestovali štvrtáci z HK Havrani do maďarského Dunaújvárosu, kde sa konal už tradičný vianočný turnaj – Santa Claus Cup. Tento ročník bol už 13. v poradí a Havranom priniesol v sobotu šťastie, keď pod vedením trénera Tomáša Učna a hlavne svojou bojovnosťou, odhodlaním a vyrovnanou hrou neprehrali ani jeden z piatich zápasov.

Zostava HK Havrani: Tobias Dolník – Peter Rusko, Max Seitler, Martin Benko, Thomas Učen, Sebastian Dolník, Marco Šiška, Maxim Mitošinka, Lukáš Moravčík, Tobias Černák

HK Havrani postupne skupine zdolali:

1. Corona Brassov – HK Havrani 5:7 (góly: Seitler 4, Šiska, Učen, Rusko)

2. HK Havrani – DAB Dunaújváros Red 17:2 (góly: Učen 5, Seitler 4, Rusko 3, Šiška 2, Benko, Dolník S., Mitošinka)

3. OHA Budapest – HK Havrani 8:11 (góly: Učen 3, Mitošinka 2, Seitler 2, Šiška 2, Dolník S., Rusko)

4. HK Havrani – Sportországi Cápák 7:6 (góly: Seitler 2, Učen 2, Šiška, Mitošinka, Moravčík)

Posledný zápas s Banskou Bystricou (White) bol bojom o prvé miesto v tabuľke. Po remíze 3:3, keď Havrani otočili z nepriaznivého stavu 0:3, obsadili druhé miesto, iba o skóre hneď za Banskou Bystricou. Nič to však nemenilo na ich veľkej radosti, nakoľko do finálovej skupiny spolu s Banskou Bystricou postúpili práve HK Havrani. Góly v tomto zápase strelili: Učen, Šiška, Seitler.

Prvá adventná nedeľa a mrazivé ráno už toľko radosti neurobili. Havranov napriek bojovnosti, obetavosti a kolektívnej hre, opustilo šťastie a neskôr aj sily a bránky súperov boli pre nich zakliate.

Finálové zápasy v skupine o 1.-6. miesto:

1. HK Havrani – DAB Dunaújváros White 4:10 (góly: Učen, Šiška, Seitler, Benko)

2. HK Havrani – IOGA Akadémia Székesfehérvár 3:7 (góly: Dolník S., Mitošinka, Rusko)

3. HK Havrani – Banská Bystrica Red 2:13 (góly: Učen, Rusko)

4. HK Havrani – HC Topoľčany 2:7 (góly: Učen, Šiška)

Celkovým víťazom turnaja sa stalo domáce družstvo DAB Dunaújváros White, pred HC Topoľčanmi a Banskou Bystricou Red. HK Havrani obsadili konečné 6. miesto. Za najlepšieho hráča z tohto tímu bol vyhlásený Tobias Dolník.

Text a foto: Martina Benková, HK Havrani Piešťany – HP4