Hokej: Licenciu odporučili aj pre Piešťany, ale extraliga ešte nie je istá

O tom, či klub ŠHK 37 Piešťany nastúpi do najvyššej hokejovej súťaže, má byť jasno do konca tohto týždňa. Riadiaci orgán, ktorým je spoločnosť Pro Hokej, udelenie licencie odporučil.

„V rámci našich možností a interných smerníc sme prekontrolovali všetky predložené podklady a SZĽH dávame odporúčacie stanovisko na udelenie licencií pre všetky doterajšie kluby. Napriek tomu spoločnosť Pro Hokej, a.s. s určitými obavami sleduje vývoj v hokejovom klube ŠHK 37 Piešťany, ktorý ani niekoľko týždňov pred štartom novej hokejovej sezóny nemá doposiaľ zmluvnených hráčov ani trénerov,“ píše sa vo vyhlásení spoločnosti Pro Hokej k udeleniu licencií.

Posledné slovo teda bude mať Slovenský zväz ľadového hokeja. V hre je stále aj predaj alebo prevod licencie v prospech iného klubu. Rozhodnutie má padnúť v polovici augusta.

V Piešťanoch sa zatiaľ stále hlasnejšie hovorí o tom, že havrani nastúpia do 2. ligy. Nasvedčuje tomu aj zloženie tímu, ktorý mal prvý tréning začiatkom tohto augusta pod vedením Pavla Bratranca.

Na ľad vykorčuľoval aj prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák (na snímke). Podľa jeho slov by mala byť informácia o účasti alebo neúčasti havranov v extralige známa do konca tohto týždňa.

Text: Martin Palkovič Foto: Marek Bučko