Hokej: Juniori sa trápia, dorastenci bojujú o čelo tabuľky

Krutú a veľmi frustrujúcu školu hokeja absolvujú juniori piešťanských havranov v tomto ročníku extraligy. Po 20. kole figurujú na poslednej priečke bez získaného bodu s desivým skóre 17:132. Ich dorasteneckí kolegovia sú natom v nižšej súťaži o poznanie lepšie a hrajú o špicu a udržujú veľkú šancu na postup.

Juniori HK Havrani mali tento víkend ťažkých súperov zo Skalice a Slovanu Bratislava. Oba zápasy odohrali na klziskách súperov. V sobotu sa na ľade Skalice zrodil výsledok 10:1. Jediným strelcom zápasu, ako aj celého víkendu bol krídelník prvého útoku Miroslav Kollár, ktorý znižoval v 24. minúte na 2:1.

V nedeľu sa juniori predstavili na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Doterajší líder Slovan Bratislava bol vysoko nad naše sily a Havrani podľahli vysoko 9:0.

HK Havrani – juniori sa dostali do slovenskej extraligy administratívnym aktom pripojenia štvorice prvoligových mužstiev do najvyššj súťaže. Juniori ŠHK 37 Piešťany pôsobili v slovenskej extralige naposledy v ročníku 2004/05 a po jednej sezóne extraligu opustili. Farby Piešťan hájili pred 11 rokmi napríklad Patrik Lušňák, Peško, Bučka, či Marek Mihálik.

Dorastenci naopak bojujú o čelo prvej ligy a sú po 16. zápasoch druhí so stratou štyroch bodov na lídra z Michaloviec. Líder súťaže má však o tri odohrané zápasy naviac.

Tento víkend si dorastenci merali sily s rovesníkmi z Levíc. V sobotnom divokom zápase vyhrali 5:7 po tretinách 0:3, 4:0, 1:4. V nedeľu prišla po výsledku 2:3 p.p. nečakaná strata bodu. V ďalšom kole je na programe súboj prvého s druhým. HK Havrani privítajú na svojom ľade lídra z Michaloviec.

Viac hokejových informácií nájdete na facebookovej stránke Piešťanskí Havrani

Text: Rasťo Gavora Foto: Marek Bučko

IMG_8086

Inzercia