Hokej: Jozef Balej odchádza do Švajčiarska

Havrani prišli o svojho doposiaľ najlepšieho strelca. Jozef Balej sa rozhodol prijať ponuku zo švajčiarského HC Red Ice Martigny a v žlto-modrom drese havranov už pokračovať nebude.

V lete do Piešťan prišiel ako najzvučnejšia posila a na ľade patril k najproduktívnejším hráčom tímu. V 18 zápasoch nazbieral 15 bodov za 9 gólov a 6 asistencií. Pre havranov bude jeho odchod určite citelným oslabením.

„Po vzájomnej dohode sme sa Jožka rozhodli uvoľniť, pretože dostal atraktívnu ponuku ísť hrať do Švajčiarska. Sme však dohodnutí, že ak by sa jeho nový tím nedostal do play-off mohol by sa k nám vrátiť. Takže budeme sledovať, ako sa im darí aj na ďialku. Samozrejme bude pre nás jeho odchod citeľnou stratou, a už hľadáme nejakú náhradu. Jožkovi za jeho odvedené služby ďakujeme a prajeme mu veľa šťastia,“ povedal na margo Balejhovho odchodu prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák.

„V Piešťanoch sa mi páčilo. Bola tu dobrá partia a aj kvalitná trénerská dvojica. Ponuka, aká prišla zo Švajčiarska sa však neodmieta. Získať angažmán v tejto krajine nie je jednoduché a som rád, že budem mať opäť tú možnosť. Hoci je to druhá najvyššia súťaž v Švajčiarsku, je určite kvalitná. Už aj keď som prichádzal do Piešťan, tak sme boli dohodnutí, že ak príde zaujímavá ponuka zo zahraničia, tak sa ňou budem zaoberať. Nie som zas až taký starý a preto je pre mňa výzvou si to v zahraničí ešte vyskúšať. V budúcnosti návrat do Piešťan nevylučujem. Teraz však budem bojovať za Martigny Red Ice,“ uviedol Jozef Balej.

J. Balej už so Švajčiarskym hokejom skúsenosti má zo sezóny 2006/2007, kedy pôsobil v drese HC Fribourg-Gotterón.

Zdroj: shk37piestany.sk

Inzercia