Hokej: Hráme ako „zroundupovaná“ zeleň

Kríza v hre seniorského ŠHK 37 Piešťany sa neustále prehlbuje. Siedma prehra v rade s HK Poprad, pohasínanie akejkoľvek iskry v hre mužstva, premotivovaná a tým pádom až deštrukčná hra ofenzívy, stále pribúdajúce zranenia, či neochota u mladých hráčov podať bojovnejší výkon a zaslúžiť si tak možnosť pravidelne nastupovať v slovenskej najvyššej súťaži, spôsobujú prepad do zóny ťažkopádnej hokejovej melanchólie.

Žiadne mužstvo nedokáže hrať tak, aby sa vyhlo krízam. ŠHK 37 Piešťany však potrebuje body ako soľ a nemôže si dovoliť jej ďalšie prehlbovanie.

Leo Gudas zápas s Popradom, ktorý nastúpil iba s troma päťkami zhodnotil nasledovane : „Ťažko sa mi hodnotí. Prehrali sme stretnutie kvôli nepremeneným šanciam. Naši útočníci dnes sklamali na plnej čiare. Gól sme dali až v závere, keď sme hrali presilovku a navyše sme aj odvolali brankára. Ak nebudeme dávať góly a nebudeme sa tlačiť viac do brány, nemôžeme vyhrať. Pracujeme na tom, aby sa to zmenilo. Je cítiť absencia viacerých obrancov.“

Absencií je cítiť viac. Mužstvo v hre s Popradom predvádzalo nekritizovatľné žiactvo, ktoré skôr vyvolávalo ľútosť.

Poprad z 3. januára bol jedným z najslabšie hrajúcim mužstvom na tohtoročnom extraligovom ľade Piešťan. Kvadratická nuda na ľade fanúšikov deprimovala. Iba výkony brankárov zniesli extraligovú úroveň. Prvý gól padol v 30. minúte, keď Rapáčovi stačilo od modrej trošku pridať a strela prekĺzla Patrikovi Rybárovi medzi betóny. Druhý úspech zaznamenal Poprad hneď na začiatku poslednej časti hry a totálne „zroundupoval“ všetky snahy havranov. Jediný úspech prišiel v samom závere, keď po prihrávke Holoviča presne mieril Belluš. Na záverečný tlak a power-play sa havrani už nezmohli.

V ďalších kolách čaká havranov derby. Na troch kráľov v Trenčíne a o dva dni (8. januára) v Skalici.

Text: Rasťo Gavora/Piešťanskí Havrani Foto: Roman Tibenský, Laco Duračka, Marek Bučko

DSC_0141 (2) DPP_0031 10392018_858605264256651_8975571138598099181_n