Hokej: Havrani zdolali Zvolen po nájazdoch

Piešťanskí havrani vyhrali v 15. kole Tipsport ligy nad lídrom zo Zvolena a pripravili mu tak prvú prehru po samostatných nájazdoch. Po víťazstve nad majstrovskými Košicami prišlo v piatok 23. októbra k navlas rovnakému rozuzleniu so spoločným menovateľom – Edgars Brancis.

Lotyšský center tretieho útoku premenil skoro tri rovnaké trestné strieľania a zabezpečil tak vo finále oboch zápasov vyšší bodový zisk pre Piešťany. Zverencov Lea Gudasa a Jozefa Krišáka zdobí v zápasoch nezlomná chuť po víťazstve, vytrvalá bojovnosť a obetavosť, začo si u vďačných fanúšikov po zápasoch môžu hráči užívať zaslúžené ovácie. Spravodlivý zisk dvoch bodov pre Piešťany bol aj veľkým zadosťučineným hráčom ako aj fanúšikom za diskutabilný výkon rozhodcovskej trojice.

V prvej časti hry mal navrch Zvolen. Piešťanci boli v osobných súbojoch zakríknutí, umožňovali súperovi ľahký prechod cez stredné pásmo a hra sa preto viac odohrávala pre Košarišťanom. Mladý, iba 21-ročný strážca svätine, mal plné ruky práce a niekedy aj s veľkou dávkou šťastia dokázal puk udržiavať pred bránkovou čiarou. Prví udreli Havrani. V 6. minúte si druhý útok vedený vo famóznej forme hrajúcim Holovičom vymenil puk a nové brány pokrstil strelou pod brvno svojim druhým sezónnym gólom minulý rok ešte junior, Jozef Tibenský. Hostia odpovedali v 15. minúte, kedy gól Klhufeka musel potvrdiť až videorozhodca, keďže sa puk odrazil od stredovej tyčky. Rozhodcovská trojica pred videoskúmaním ohodnotila situáciu rozpažením.

hokej pn zvolen 2

V druhej časti zápasu havrani viditeľne pridali na rýchlosti a dôraze. Zlomovým momentom bolo nevyužitie presilovej hry o dvoch hráčov, kedy sa trojica Piešťancov dokázala ubrániť. V 28. minúte agilný obranca Hudec prestrelil Baroša v bráne Zvolena strelou k tyčke, kde našiel len nepatrnú medzeru. K vyrovnaniu hosťov opäť dopomohol nevšímavý hlavný rozhodca. V súboji pred bránou hráč Zvolena rukou nedovolene držal hodnú chvíľku hokejku kapitána Filipa, z následného tlaku hostia vyrovnali. Na rozhodcovskú trojicu sa od tohto momentu spúšťa veľká dávka nevôle od fanúšikov. Jedným z vrcholov bolo neodpískanie nešetrného kroščeku na Jakuba Šimíčka, ktorý len svojou duchaprítomnosťou a vložením rúk do pádu zabránil nárazu hlavou do mantinela a tým aj prípadnému vážnemu zraneniu.

V poslednej časti hry hostia v 49. minúte Krejčím otočili výsledok vo svoj prospech a zdalo sa, že si líder už nenechá tri body vziať. Hodnú chvíľku sa havrani nezmohli na odpoveď, pozorní hostia Piešťany k ničomu vážnemu nepúšťali. Zvrat prišiel v 58. minúte. Ručkay od modrej čiary našiel Tibenského, ten len posunul puk na Holoviča, ktorý prekrásnou ranou ponad rameno brankára vyrovnal na 3:3. V posledných sekundách zápasu hostia už len zubami-nechtami bránili remízu.

hokej pn zvolen

V predĺžení poslali na pokračujúcu presilovku havrani to najlepšie z kádra. Holovič,  Ručkay, Balej a Filip držali Zvolen počas presilovej hry v kliešťach, hostia však odolali. V najväčšej šanci sa v 64. minúte ocitol Ručkay, ale samostatný nájazd atakovaný brániacimi hráčmi nepremenil. Minútu pred koncom videli rozhodcovia 5 hráčov domácich na ľade, krušné chvíľky pri oslabení tak zažívali naši.

Vyvrcholenie prišlo až v samostatných nájazdoch. V prvej sérii sa presadili za hostí Semorád a domáci Brancis. Rozhodli až štvrté nájazdy, kde si chladnú hlavu a istú hokejku udržal len Brancis a Piešťany tak získali veľmi potrebné tri body.

Najbližší domáci zápas nás čaká  v piatok 30. októbra o 18.00 hodine a súperom bude Poprad.

Text: Rasť Gavora/Piešťanskí Havrani Foto: Martin Palkovič

hokej fanusikovia
Inzercia