Hokej: Havrani začínajú prípravu na domácom ľade

Hráči ŠHK 37 Piešťany sa z Memoriálu Pavla Zábojníka vrátili s troma prehrami. Na turnaji vo Zvolene sa v žlto-modrom drese objavilo viacero nových hráčov. Boli nimi Ondrej Rusnák, Patrik Bačík, Jozef Tomčák, Martin Šimon a Lotyš Martins Lavrovs. Prípravných duelov sa zúčastnil aj staronový hráč havranov Samuel Petráš.

Zo šiestich menovaných zostávajú v príprave na novú sezónu len Ondrej Rusnák, Jozef Tomčák a Samuel Petráš. Bačík, Šimon ani Lotyš Lavrovs trénerov a vedenie ŠHK 37 Piešťany svojimi výkonmi nepresvedčili.

V mužstve už nebude pokračovať ani Oliver Ďuriš. „Ešte v stredu 12. augusta nám oznámil, že odchádza späť do Nemecka,“ vysvetľuje generálny manažér ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Laifer.

Na súpisku zranených pribudli Ondrej Valo a Daniel Gachulinec. Valo má problémy s ramenom, Gachulinec má narazený členok. Dobrou správou je, že na ľad by sa mal vrátiť Martin Filo.

Klub vyskúšal na turnaji všetkých hráčov, ktorí boli k dispozícii. Každý hráč odohral minimálne dva zápasy.

„Naše výkony mali stúpajúcu úroveň. V mužstve už badať zohratosť dvojíc, respektíve trojíc vo formácii. Musíme brať na zreteľ, že doterajšia príprava nebola optimálna. Už od utorka mužstvo začne trénovať dvojfázovo na domácom ľade. Rovnako tak bude aj v stredu. Vo štvrtok absolvujeme opäť tréning v doobedňajších hodinách a večer odchádzame na zápas do Hodonína. V piatok a sobotu hráči dostanú voľno, aby od nedele opäť systémom tréning – zápas sa po prvýkrát predstavili pred domácim publikom v zápase s Novými Zámkami. Srdečne týmto fanúšikov pozývam na prvý domáci duel Havranov,“ hovorí Jaroslav Laifer.

Vo štvrtok po zápase s Hodonínom budú známe ďalšie mená, ktoré opustia pripravujúci sa káder ŠHK 37. Podľa slov generálneho manažéra ŠHK 37 Piešťany stále hľadá do svojich radov a prvých dvoch pätiek jedného obrancu a jedného centra.

Zdroj: shk37piestany.sk