Hokej: Havrani vyhrali nad Popradom, Ručkay strelil dva góly

Piešťanskí havrani po výsledku 4:2 (2:1, 0:0, 2:1) získali dôležité tri body do tabuľky a po 17. kole zostávajú s 25 bodmi na ôsmej priečke. Fanúškovia sa dočkali trojbodového víťazstva po dlhých ôsmych zápasoch.

Veľmi pekným gestom sa predviedli hráči v závere stretnutia. V 57. minúte Branislav Rapáč, ktorý v minulom roku hral v Piešťanoch, zákerne fauloval Jakuba Ručkaya, ktorý sa len ťažko dvíhal z ľadu. V záverečnej power-play si Martins Gipters a Jozef Tibenský uctili 31-ročného Piešťanca tým, že napriek možnosti skórovať prenechali možnosť záverečného ukončenia skóre práve Jakubovi Ručkayovi.

Poprad mal havranom čo vracať. V ôsmom kole prehral zahanbujúco na domácom ľade dvoma gólmi v záverečnej minúte. Iba 26 sekúnd pred koncom stretnutia vtedy Poprad vyhrával 3:1, napriek tomu prehral 3:4 po predĺžení. Niektorí hráči akoby túto skutočnosť nemali ešte strávenú. Počas stretnutia hlavne Branislav Rapáč často vyvolával konflikty a v 57. minúte sa už neovládol. Trest 5 minút plus dokonca stretnutia bol zaslúženým vyvrcholením. Aj pri odchode do kabín si Rapáč neodpustil agresivitu.

Havrani sa ujali vedenia v 10. minúte. Presnú prihrávku Petráša osamotený Balej premenil rutinérsky. Poprad odpovedal už o minútu, kedy sa v trme-vrme pred brankárom „lobom“ presadil Richard Rapáč. Do konca tretiny padol ešte jeden úspech domácich. Bojovník Brancis využil odraz puku a bol v správnom čase na správnom mieste.

V druhej časti hry hra mierne poľavila a viac sa odohrávala pred brankárom Košarišťanom, ktorý s obranou statočne odolával. Najväčšie šance druhej časti hry mal na hokejkách druhý útok Ručkay-Holovič-Tibenský. V 39. minúte brankár Popradu len s veľkou dávkou šťastia ramenom vytlačil Holovičov projektil z trajektórie gólovej strely.

Hostia vyrovnali v 44. minúte po hrubvej chybe obrany, ktorá nechali Heizera osamoteného pred Košarišťanom. Zlom v zápase predznamenal aktívny prechod Brňáka do útočného pásma a faul z 51. minúty. V presilovkovom kolotoči našla prihrávka obrancu Giptersa na osamoteného centra druhého útoku Holoviča na modrej čiare, ktorý naviazal na seba naznačovaním strely brániacich Popradčanov.

Prišla prihrávka na osamoteného Ručkaya, ktorá trafil na milimeter presne k bližšej žrdi, od ktorej sa puk odrazil do siete. V hľadisku prepukla obrovská radosť 1 077 platiacich divákov.

Na konci stretnutia vreli nervy, ale úctyhodný počin Giptersa a Tibenského urobil zo záveru krásnu oslavu hokeja. Záverečné standing-ovation s vyvolávaním odchodivších hráčov do kabíny dozdobila pekný hokejový večer v Piešťanoch s oslavou víťazstva.

Už v nedeľu hráči ŠHK 37 Piešťany cestujú do Trenčína. Začiatok stretnutia je už o 15.00 h a na zápas sa chystajú aj ich priaznivci. Najbližší domáci duel bude v piatok 13. novembra proti Žiline.

Text: Rasťo Gavora/Piešťanskí Havrani

hokej_piestany_poprad_01hokej_piestany_poprad_02hokej_piestany_poprad_03 hokej_piestany_poprad_04hokej_piestany_poprad_05 hokej_piestany_poprad_06hokej_piestany_poprad_07 hokej_piestany_poprad_08hokej_piestany_poprad_09 hokej_piestany_poprad_10hokej_piestany_poprad_11 hokej_piestany_poprad_12hokej_piestany_poprad_13 hokej_piestany_poprad_14

Foto: Martin Palkovič

Inzercia