Hokej: Havrani vyhrali nad HC Bratislava aj vďaka Miklíkovi

Líder tabuľky 2. hokejovej ligy si prišiel do Piešťan pre vysokú prehru. Vyše 600 návštevníkov Easton Arény videlo v sobotu večer výborný hokej a veľa gólov. Hráči ŠHK 37 Piešťany porazili HC Bratislava 6:3.

V šlágri druhej ligy sa v drese havranov premiérovo predstavil aj Michel Miklík, ktorý práve v Piešťanoch s hokejom začínal. K výhre domácich prispel dvoma gólmi a jednou asistenciou.

Aj vďaka nemu videli už po prvej tretine Piešťany 2:0. Hosťom sa podarilo skórovať až v závere strednej časti zápasu, aj vďaka presnému zásahu Ondreja Valo bol stav na jej konci 3:1.

V úvode poslednej dvadsaťminútovky zvýšil Martin Kubo na 4:1. Potom sa opäť dostali k slovu Bratislavčania a znížili na 4:2, ale Filip Hudec opäť zabezpečil havranom trojgólové vedenie.

Hosťom sa opäť podarilo presadiť a znížiť rozdiel na 5:3, ale Marko Filip vzápätí upravil na konečných 6:3 v prospech domácich.

„V bráne sme mali výborného Mateja Kičinu, chalani v poli, napriek kompletným štyrom päťkám súpera, tempo udržali až do konca a zaslúžene vyhrali,“ zhodnotil zápas Rasťo Gavora, autor facebookovej stránky Piešťanskí Havrani.

Informoval tiež, že do ŠHK 37 Piešťany prichádza 190 cm vysoký obranca, rodák z ruského Voskresenska Nikolai Tolokonnikov (18 r.). Svoju kariéru odštartoval doma v Khimik Voskresensk, pokračoval Dubnicou, juniorkou ŠHK 37 Piešťany a v tomto roku nastúpil za Sarmaty Orenburg.

Havrani sa v ďalšom kole 2. ligy predstavia na lade Levíc v sobotu 22. októbra o 17.30 h.

hokej_shk_3hokej_shk_1hokej_shk_2

Text: Martin Palkovič Zdroj: Piešťanskí Havrani Foto: Marek Bučko Video: Pavol Jurák