Hokej: Havrani sa v Poprade postarali o senzačný obrat

Dva body za výhru v predĺžení vezú z pod Tatier piešťanskí hokejisti vďaka dvom presným zásahom v poslednej polminúte včerajšieho zápasu. HK Poprad – ŠHK 37 Piešťany 3:4 pp (0:0, 1:1, 2:2 – 0:1).

ecobolle3

Prvý gól stretnutia padol až na začiatku druhej tretiny, keď počas presilovky skóroval Stanislav Hudec. Domáci vyrovnali v závere tejto časti zápasu, tretia tretina preto začínala stavom 1:1.

Po nešťastnom góle v bráne Košarišťana zakrátko nasledoval tvrdý faul zo strany domáceho Síkela a päťminútová presilovka havranov. Napriek tomu sa Popradčanom podarilo opäť skórovať a tesne pred koncom stretnutia bol stav 3:1.

Po oddychovom čase a stiahnutí Košarišťana prihral Balej kapitánovi piešťanských hokejistov Richardovi Filipovi, ktorý 26 sekúnd pred koncom znížil rozdiel na 3:2.

O ďalších 12 sekúnd neskôr sa postaral o senzáciu sám Jozef Balej, ktorý vyrovnal na 3:3. V predĺžení potom potvrdil prevahu havranov Holovič a Piešťany získali dva body.

DOPLNENÉ (3. októbra o 10.00 h): Fanklub HFC 04 Piešťany na svojom Facebooku informoval, že Martin Filo bol po zákroku popradského obrancu Mateja Síkela prevezený vrtuľníkom do Košíc, kde sa podrobil operácii. Ešte v Poprade ho navštívili všetci piešťanskí hokejisti aj Matej Síkela.

„Martin bol okamžite prevezený do popradskej nemocnice, kde podstúpil všetky vyšetrenia. Následne bol helikoptérou Záchrannej a dopravnej zdravotnícke transportovaný do nemocnice v Košiciach, kde ho v noci operovali. Martin mal vážne poškodený siedmy stavec a museli mu aplikovať titánovú náhradu. Operácia prebehla v poriadku, už sme s Martinom aj komunikovali. Zatiaľ bude minimálne sedem dní hospitalizovaný v Košiciach a potom sa uvidí. Ešte do popradskej nemocnice ho prišli povzbudiť spoluhráči a všetci mu prajeme skoré uzdravenie. Poďakovanie patrí aj funkcionárom z HC Košice, ktorí nám promptne pomohli zabezpečiť okamžitú starostlivosť v košickej nemocnici,“ uviedol na margo zdravotného stavu Martina Fila generálny manažér ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Laifer.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič/shk37piestany.sk

Inzercia