Hokej: Havrani pretrhli smolu. Nik však nejasá

Presne po 32 kalendárnych dňoch plných prehier si piešťanskí havrani konečne pripísali víťazstvo. Na ľade poslednej Skalice o tom rozhodla až dvanásta séria penált. V tom rozhodujúcom sa presadil Šimíček. V Skalici sa zrodilo smolu trhajúce piešťanské víťazstvo 2:3 s.n. (1:1, 1:1, 0:0, 0:0).

Komentár trénera Lea Gudasa, ktorým zhodnotil dianie na skalickom ľade je výstižný. “ Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas. Vôbec sme nezopakovali výkon a nasadenie, aké sme mali v Trenčíne. Mysleli sme si, že sa Skalica porazí sama. Mali sme bezzubú hru, nepomáhali sme si. Môžeme byť radi za dva body. “

Trpezlivosť dochádza aj fanúšikom. Napriek značnej a tradičnej miere pacifizmu a vernosti v samovyriešenie kompetentnými, začínajú z klbka najvernejších zaznievať hlasy o radikálnych riešeniach. Poučení z krízového vývoja počas z konca pôsobenia trénera Romana Sýkoru pri seniorskom „Ačku“ žiada určitý okruh odchod charizmatického trénera Gudasa, iní vidia chybu v liknavosti hráčov a žiadajú nápravu na tomto poli nefunkčnosti.

Kto teda nasadí protézu bezzubej hre? Hráči, tréneri, noví tréneri, či sa to len v rámci možností v tejto kritickej sezóne bez prebytku finančných zdrojov dohrá a fanúšik s požiadavkou na dobrý výkon, či víťazstvo zostane z objektívnych dôvodov na okraji záujmu?

Prvý gól na skalickom ľade padol v 4. minúte a domáci sa Jankovičom dostali do vedenia. Odpoveď prišla už o dve minúty, kedy zadovka Brancisa, našla hokejku Jakuba Ručkaya, ktorý vyrovnal. Začiatok druhej časti hry niesol  citoslovce údivu skalických fanúšikov z množstva vychytaných príležitostí piešťanským gólmanom Rybárom. V 25. minúte po odraze puku krásnou strelou Gipters poslal havranov do vedenia. Trvalo však len 16 sekúnd. Vyrovnanie Bezúch meno zariadil.

V poslednej časti hry gól nepadol a najväčšiu šancu rozhodnúť ešte pred trestnými strieľaniami dostal Jakub Ručkay, ktorý nevyužil trestné strieľanie za faul v predĺžení. V samotných penaltách sa odohrala dráma nevídaná. V prvej časti sa presadili Brendl a Brancis. V tretej Pašek a Tomčák, aby rozhodnutie zariadil v 12. sérii Šimíček.

Tipsport liga v značnom cvale pokračuje už zajtra (10. januára) a havrani v šesťbodovom dueli privítajú na svojom ľade Žilinu. Začiatok je o 18. hodine.

Text:Rasťo Gavora/Piešťanskí havrani Foto: Marek Bučko