Hokej: Havrani prehrali s Banskou Bystricou 1:3

V 12. kole najvyššej hokejovej súťaže mali na vrch tabuľkovo lepší hostia. Napriek tomu videli diváci v piešťanskej Easton Aréne napínavý zápas.

Havranom sa totiž nedá uprieť obetavosť a bojovnosť, s ktorou do súboja nastúpili. Hostia prvýkrát skórovali až v druhej tretine. Od domácich prišla odpoveď v na začiatku tretej časti, keď počas presilovky vyrovnal obranca Tomáš Brňák. Zdalo sa, že záver zápasu bude bezgólový, ale 63 sekúnd pred koncom sa hosťom podarilo brankára Andreja Košarišťana prekonať. Svoje víťazstvo spečatili ďalším gólom v čase 59:34.

V zápase proti Banskej Bystrici sa premiérovo predstavil český obranca Jakub Kania, ktorého sa vedenie piešťanského klubu rozhodlo angažovať v súvislosti so zraneniami svojich hráčov. Kmeňový hráč HC Oceláři Třinec naposledy pôsobil v minulom ročníku v prvoligovom Kladne. Bývalý mládežnícky reprezentant Českej republiky spojil prevažnú časť svojej kariéry s Třincom, ktorý ho pre potreby Piešťan bez problémov uvoľnil na limitovaný transfer do konca sezóny.

V nedeľu 18. októbra cestujú hráči ŠHK 37 Piešťany do Nitry. Doma privítajú majstrovské Košice v utorok 20. októbra.

Text: Martin Palkovič Foto: Marek Bučko/Piešťanskí Havrani