Hokej: Havrani prehrali po bezduchom výkone v Košiciach 1:7

V 30. kole Tipsport extraligy prehrali piešťanskí havrani na ľade minuloročného majstra z Košíc po veľmi slabom výkone 1:7. Jediným strelcom hostí bol Tomáš Klempa, ktorý v 16. minúte druhej tretiny po nájazde dvoch na jedného a prihrávke M. Mišuru nedal strelou pod brvno domácemu Melicherčíkovi žiadnu šancu.

Po výbornom výkone hráčov ŠHK 37 Piešťany z 29. kola v zápase s Nitrou prišlo pre fanúšikov žlto-modrých nepríjemné vytriezvenie. Piešťanci sa na ľade Košíc prezentovali jedným z najslabších výkonov v tejto sezóne a v záverečnom zúčtovaní mohli byť radi, že necestujú z metropole východného Slovenska s dvojciferným výsledkom obdržaných gólov. 

Domáci načali havranov v polovici 8. minúty, keď po nepresnom odpale Šedivého a prihrávke skúseného Bartoša strelou pod brvno otvoril skóre bývalý slovenský reprezentant Martin Štrbák. O päť minút domáci v presilovke ukážkovo vystavili obranu hostí do pozície štatistov a Jenčík zvýšil z ostrého uhla na 2:0. V 15. minúte mali opäť domáci veľa priestoru na kombináciu. Akciu za bránou Šúreka začal „expiešťanec“ Bartánus, puk prebral Češík a po prihrávke pred bránu puk po tretí krát dostal do siete držiteľ Stanley Cupu Bicek.

V druhej časti pokračoval rovnaký obraz hry z prvej tretiny. Na 4:0 zvyšoval začiatkom 24. minúty po tečovanej strele obrancu Jánošíka od modrej čiary Peter Bartoš. V 34. minúte si vychutnal piešťanského brankára Rybára Marek Bartánus. Jediný piešťanský úspech Klempu prišiel v 36. minúte. 

V poslednej časti hry sa gólovo presadili opäť len domáci tím. Na 6:1 zvyšoval Suja strelou po hrubej chybe Peška a strelecký účet extraligového stretnutia ukončil svojim druhým presným zásahom Bicek, ktorý dorážal prienik Jenčíka, ktorý prešiel obranou havranov ako nôž maslom. 

Pred 3320 divákmi v komornej atmosfére košickej Steel arény rozhodoval Orolin. Na čiarach mu asistovali českí arbitri Kotrba a Rovenský. 

V 31. kole nastúpia už túto nedeľu piešťanskí hokejisti v domácom prostredí na stretnutie s HC Banská Bystrica, s ktorou v poslednom vzájomnom zápase utrpeli zahanbujúcu prehru 3:9.  Zápas začína o 17.00 h. 

Text: Rasťo Gavora Foto: Lado Duračka