Hokej: Havrani potrebujú viac hráčov

Výhry aj remízy v minulom roku sú najmä poctivo vydretými úspechmi. Cieľom sezóny 2018/2018 je dohrať všetky zápasy dôstojne vo všetkých prihlásených kategóriách.

V tejto sezóne HK Havrani už vybojovali prvé miesto na domácom turnaji Predprípravky v tvrdej medzištátnej konkurencii. Šiestaci remízovali so silnou Nitrou a vyššie ročníky ukázali súperom, že sú stabilný a energiou nabitý tím.

„Chýba nám najmä viac hráčov vo vyšších ročníkoch. Tréneri nedokážu vytvoriť konkurenčné prostredie. Stáva sa, že máme problém odohrať zápas pri danom počte hráčov,“ komentuje aktuálnu situáciu generálny manažér klubu HK Havrani Michal Peško.

Tréneri tak na ľade počas tréningov podávajú s hráčmi maximálne výkony. V kategóriách
siedmakov, ôsmakov, kadetov a dorastu chytajú zápasy len dvaja kmeňoví brankári. V prvej lige starších pôsobia Havrani vďaka združeniu s klubom Nové Mesto nad Váhom.

Už od vzniku klubu sa však postupnou cieľavedomou činnosťou snažia vzbudiť záujem medzi žiakmi základných škôl. Vedenie aj tréneri chcú obsadiť kompletne všetky kategórie od predprípravky až po
juniorov.

„V roku 2018 sme zastabilizovali rozpočet klubu. Vytvárame čoraz lepšie podmienky na rozvoj
jednotlivých hráčov, rozvíjame a zdokonaľujeme prácu našich trénerov,“ vypočítava zmeny v klube Michal Peško.

Malých a starších hráčov i trénerov motivujú hokejový obranca Dušan Milo či brankár Ján Lašák. Ten spoločne s Trnavským samosprávnym krajom pomohol so zabezpečením brankárskeho výstroja.

„Na úrovni klubu sa nám podarilo zabezpečiť potrebnú regeneráciu a kompenzačné cvičenia s fyzioterapeutom a športového psychológa,“ hovorí viceprezident klubu Peter Bohuš.

Svoje opodstatnenie našla aj škôlka korčuľovania Havránok, v ktorej sa deti pod dohľadom trénerov učia základy korčuľovania.

Klub HK Havrani vedie prezident Lukáš Moravčík, viceprezident Peter Bohuš, sektretár Marián Seitler, šéftréner Radoslav Kolník a generálny manažér Michal Peško. Hráči sú aj pod dohľadom trénerov s najvyššími licenciami, ktorí v profesnom živote pôsobia ako pedagógovia.

Text: Rasťo Piovarči Foto: Mária Benková