Hokej: Havrani nestačili ani na Baranov z Banskej Bystrice

V 31. kole slovenskej Tipsport extraligy prehrali piešťanskí Havrani pred očami reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka a šéfa spoločnosti Pro-Hokej, riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, Vladimíra Paštinského s HC 05 Banská Bystrica 2:6 po tretinách (0:1, 1:3, 1:2).

Hráči pokračovali vo výkone z majstrovských Košíc a pridali na utrápené čelo piešťanského fanúšika ďalšiu vrásku, následkom čoho bude absencia organizovanej podpory najvernejších vlajkonosičov v ďalšom zápase 32. kola v Skalici. 

Výkon, ktorým sa prezentovali v tomto zápase zverenci trénera Romana Sýkoru bol vo viacerých pasážach hry trápny a diletantský. Hráči pôsobia na ľade unavene a nesúrodo, absentuje akákoľvek taktická súhra, predvídavosť, strategické, dakedy však aj základné herné myslenie a radosť z hry. Prevláda osobný prístup, detinské chybovanie v brániacej činnosti a herná ťažkopádnosť. 
 
Prvý gól stretnutia bol logickým vyústením hry od prvého buly. Aktivita hostí bola odmenená presilovou hrou, ktorú na konci piatej minúty hostia využili na strelenie úvodného gólu. Po odvážnej, a bohužiaľ pre domácich neúspešnej snahe Klempu vypichnúť na obrannej modrej puk kombinujúcim hosťom, prišlo prepadnutie domácich o ďalšieho hráča a po strele Patricka Whitea sa hostia ujali vedenia.  Pár sekúnd pred koncom prvej tretiny nevyužili domáci jednu z mála obrovský príležitostí na skórovanie, keď po prihrávke spoza brány Pašek zoči-voči brankárovi hostí len na dvakrát napaľoval dres a betóny gólmana.

V druhej časti hry pokračoval „malinovkový“ hokej domácich s pomiestnymi a nepochopiteľnými verdiktami arbitrov. V polovici 27. minúty sa na trestnú lavicu porúčal kapitán domácich Brňák a „odmenou“ bola presne tečovaná rana od obrancu Cohena  agilným Whiteom.  V 30. minúte sa na hre domácich začína prejavovať psychická nepohoda. V presilovke prichádza fatálna chyba Kutálka, puk končí po tretí krát za brankárom domácich. Domácim vykresal iskierku nádeje v 35 minúte Toman, ktorý zakončil rutinérsky svoje sólo v oslabení presnou strelou medzi betóny Wiikmana. V poslednej minúte prišlo ďalšie fatálne nedorozumenie domáceho brankára s obrancom Srncom, čoho výsledkom bol štvrtý gól, ktorý pochoval nádeje Piešťancov na zvrat v stretnutí.

V poslednej časti hry hra domácich stratila extraligovú tvár. Hostia sa hrou zabávali, kombinovali a často domácich vystavovali do pozície štatistov. Na 1:5 zvyšoval Petr Kafka po presnej a sofistikovanej prihrávke od obrancu Bira, nedávno ešte pôsobiaceho v Piešťanoch. Šiesty úspech hostí prišiel v 54. minúte. Jeho realizáciou hostia podpísali ortieľ momentálnej piešťanskej neschopnosti a frustrácie. Malou náplasťou bol gól domácich s hokejky Hudeca dve a pol minúty pred koncom duelu. 

V ďalšom kole cestujú piešťanskí Havrani do Skalice. Zápas začína 9. decembra o 18. hodine v skalickej HANT aréne.

Text: Rasťo Gavora Foto: Laco Duračka Video: Pavol Jurák