Hokej: Havrani angažovali Miroslava Zálešáka

Hokejový klub ŠHK 37 Piešťany hlási ďalšie posily. Defenzívu vystuží obranca Tomáš Nechala a výraznou posilou do útoku bude skúsený Miroslav Zálešák. Mužstvo naopak opúšťajú útočníci Kristián Kučera s Jánom Pardavým.

Bývalý slovenský reprezentant so skúsenosťami z NHL Miroslav Zálešák prichádza do Piešťan zo Skalice, kde v aktuálnej sezóne nazbieral v 20 zápasoch deväť bodov (2+7).

„S Mirom sme sa už v minulosti bavili ohľadom pôsobenia v Piešťanoch. Som rád, že sa práve teraz rozhodol pomôcť nášmu tímu v náročnom závere sezóny, v ktorom nás čaká ťažký boj o play-off,“ povedal na margo príchodu skúseného útočníka prezident klubu Jaroslav Lušňák.

V hokejovom životopise Miroslava Zálešáka sú napríklad európske tímy Pavlodar, Chomutov, Košice, Třinec, Södertälje a takisto aj klub NHL San Jose Sharks. Skalický rodák je aj účastníkom dvoch seniorských svetových šampionátov.

Do obranných radov ŠHK 37 Piešťany prichádza Tomáš Nechala (22 r.) – odchovanec Dukly Trenčín, kde v tejto sezóne odohral 44 zápasov a do štatistík sa zapísal piatimi bodmi (1+4). Sedem zápasov odohral aj za prvoligovú Senicu.

V minulosti pôsobil v Skalici, HK Orange 20 a zámorský angažmán si vyskúšal v súťaži NAHL za tím Topeka Roadrunners. Bývalý mládežnícky reprezentant sa zúčastnil majstrovstiev sveta do 18 i 20 rokov.

V tíme havranov naopak končia útočníci Kristián Kučera a Ján Pardavý. Obaja hráči opustili káder Piešťan už včera a momentálne sa rieši ich ďalšie pôsobisko.

Text a ilustr. foto: shk37piestany.sk