Hokej: Fanúšikovia už vidia klub v baráži

Ďalší z bezzubých výkonov s prehrou 2:4 (0:1, 1:2, 1:1) po 60. minútach predviedli zverenci Lea Gudasa a Jozefa Krišáka v šesťbodovom dueli s MHC Martin. Havrani podpísali svoj žalostný výkon 21 strelami, z ktorých padli iba dva góly. Mužstvo je viac ako totálne mimo formu, súpermi prečítané a opäť sa vynára logická otázka nutnosti radikálnej zmeny v kádri, alebo na trénerských postoch. Havrani spadli na deviate miesto zaručujúce baráž s prvoligovými klubmi o udržanie sa v najvyššej hokejovej súťaži. Do konca základnej časti zostáva odohrať ešte 11 kôl.

Už s novou posilou René Školiakom, ako aj s navrátivším sa obrancom Ivom Kotaškom Piešťanci dôležitý duel tabuľkových susedov nezvládli. Odchod mnohých fanúšikov počas stretnutia z tribún, mĺkvy fanclub aj pozápasové strhnutie transparentu s nápisom „Fandiť treba, aj keď sa nedarí“ v Piešťanoch preklopil „blbú náladu“ do stavu ťažkej agónie a fanúšikovského sebapoškodzovania k vernosti klubu.

Tréner havranov Leo Gudas videl problém neúspechu v absencii šťastia. „Bol to pre nás smolný zápas. Hoci nám súper utiekol až na 0:3, pokojne sme sa mohli do stretnutia vrátiť, no nepremenili sme množstvo šancí. Súperovi sme ponúkli šance, ktoré premenil a stálo nás veľa síl opäť sa do stretnutia vrátiť. Náš festival nepremenených šancí nás dnes stál body. V iných zápasoch sme tieto šance vedeli premeniť, dnes nie.“

„Špatný“ hokejový večer, martinská hokejová radosť na ľade aj na tribúne.

V prvej tretine hostia využili vylúčenie Školiaka a po pár sekundách presilovky šli do vedenia. Druhý úspech hostí prišiel v 30. minúte a o päť minút bol pridaný aj tretí. Havrani sa ako tak dostali späť do zápasu nahodením puku od Iva Kotašku, ktoré skončilo v sieti. V poslednej časti hry namiesto tlaku domácich a k želanému zvratu v zápase, prišlo k zvýšeniu na 1:4. Gólový účet spečatil v oslabení Brancis, ktorý svoje samostatné sólo pretavil do úpravy skóre na 2:4.

V ďalšom kole cestujú havrani do Popradu. Na domácom ľade sa predstavia v piatok 5. februára a začiatok stretnutia s Duklou Trenčín je o 18.00 h.

DPP_0011 DPP_0016 IMG_0071 foto R_Tibenský

Autor: Rasťo Gavora Foto: Marek Bučko, Roman Tibenský