Hokej: Fanúšikovia chcú podporiť vedenie ŠHK 37 Piešťany

Havrani po štyroch rokoch v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži s veľkou pravdepodobnosťou končia. Oficiálne túto informáciu zatiaľ nikto nepotvrdil, definitívne rozhodnutie má byť známe začiatkom budúceho týždňa.

Aj preto zvolali piešťanskí hokejoví fanúšikovia stretnutie na podporu vedenia klubu. Uskutoční sa v sobotu 16. júla o 17.00 h a zimnom štadióne. Koniec ŠHK 37 Piešťany v najvyššej hokejovej súťaži sa im už zrejme zvrátiť nepodarí, chcú však poďakovať jeho prezidentovi Jaroslavovi Lušňákovi a ďalším ľuďom, za celé doterajšie pôsobenie klubu v slovenskom hokeji.

Piešťany by odchodom havranov z extraligy o vrcholové hokejové zápasy úplne neprišli. Najbližšie dva roky má na tunajšom zimnom štadióne hrať reprezentačná dvadsiatka. Pre fanúšikov piešťanského hokeja je to však slabá náhrada.

Ani štart tréningov HK Orange 20 naplánovaný na začiatok augusta stále nie je istý. Stále sa totiž čaká na výmenu mantinelov alebo plexiskiel, ktorá je pred začiatkom sezóny nutná.

Otázne je aj ďalšie pokračovanie piešťanských hokejistov v 2. lige. Podľa autora facebookového profilu Piešťanskí Havrani Rasťa Gavoru dalo vedenie klubu predbežný prístup, že Piešťany pôjdu do najnižšej súťaže. Z nej by sa mohli do extraligy postupne prebojovať.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič