Hokej: Dorastenci prvý zápas zvládli

Dorastenci ŠHK 37 Piešťany v prvom stretnutí play-off dorasteneckej prvej ligy o postup porazili HK Mládež Michalovce 3:2 pp (0:1,1:1,1:0,1:0). Rozhodujúci úspech domácich padol v 67. minúte, kedy faulujúci Michalovčan Kandráč dostal 25 minútový trest v hre za napadnutie zozadu. Autorom rozhodujúceho gólu bol Simon Ševčík.

Hostia posilnení o trojicu hráčov z Ukrajiny, ktorí za Michalovce odohrali 2., 4., resp 7. stretnutí dvakrát v stretnutí viedli. Oba úspechy zariadili pre hostí práve „rýchlokvasení Michalovčania“.

V prvej časti hry sa presadil Kyjevčan Vorona a v druhej časti hry na 1:2 z pohľadu domácich zvyšoval opäť upravoval skóre tento 17 ročný Ukrajinec, ktorému asistoval tiež Ukrajinec Ľuľčuk.

Za domácich sa presadili Filip Štefánik, Marko Vrábel a rozhodujúci úspech v prvom stretnutí v žlto-modrých farbách zariadil Trnavčan Ševčík.

V druhom zápase semifinále o postup do extraligy porazila Trnava Brezno jednoznačne 7:2. Aj v tomto dueli úradujú hráči, ktorí nastúpili za svoj nový klub len nedávno. V trnavskom drese úradujú Rusi Kara, Kormilov, Kazach Vasiliev, či štvorica hráčov, ktorá ešte nedávno obliekala dres Prešova.

Semifinále pokračujú zajtra odvetnými zápasmi o 17.00 h.

Text: Rasťo Gavora Ilustr. foto: shk37piestany.sk