Hokej: Dorastenci nedotiahli svoj extraligový sen do konca

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany prehrali vo finále prvej ligy proti Trnave aj tretí zápas, tentoraz 2:5 a sezóna sa pre nich skončila. Trnavčania si tak po víťazstve 3:0 na zápasy zahrajú baráž o extraligu.

Zápas mal od začiatku náboj finálového stretnutia a obe mužstvá si nechceli nič darovať. Ako prví šli do vedenia dorastenci Piešťan, keď sa v 4. min strelou švihom od modrej presadil Šefčík. Mladí havrani šli dokonca aj do dvojgólového vedenia, keď v 12. min využil presilovú hru dorážkou Stacho. Piešťanci však potom akoby prestali hrať a Trnavčania v priebehu 17 sekúnd vyrovnali na 2:2 po góloch Okoličányho a Kormilova.

V druhej časti sa v nasadení pokračovalo, no hostia šli najskôr v 25. min po góle Rambalu do vedenia a minútu pred odchodom na druhú prestávku upravil na 2:4 Pulščák.

Mladí havraní ešte pridali v nasadení a chceli v tretej tretine vyrovnať a udržať si nádej na postup. Obe mužstvá pritvrdili a nič si nedarovali. Hoci si Piešťanci vypracovali niekoľko šancí, skórovať už nedokázali a naopak klinec do rakvy im zatĺkol v 47. min Okoličány.

Trnava tak vyhrala aj tretí zápas a po jednoznačnom víťazstve 3:0 na zápasy si zahrá baráž o extraligu.

Dorastenci ŠHK 37 si za svoje výkony počas celej sezóny zaslúžia pochvalu a je veľká škoda, že sa im nepodarilo dotiahnuť svoj extraligový sen dokonca.

Text: ŠHK37Piešťany