Hokej: Dokážte že ste havrani, nie myši

V predposlednom kole Tipsport extraligy, v ktorom ŠHK 37 Piešťany porazili HKM Zvolen 5:4 (3:1,1:1,0:2) si tisícka fanúšikov užila kvalitné hokejové divadlo s nádychom exhibície. Fanúšikovia videli celkovo až 15 gólov, z ktorých niektoré sú ozdobou hokeja a na konci stretnutia opäť nechýbal frenetický potlesk plný vďačnosti od úspechu chtivého priaznivca havranov.

Nezainteresovaná hokejová verejnosť očakáva od série Košíc s Piešťanmi povestné poňaháňanie myši kocúrom na malom dvore. Piešťany však „uctievajú“ havrana a ten by mohol košickej „cicuške“ spraviť z „chvosta vypelychanú haraburdu jedine nato, aby kocúra cestou v kanáloch hanby nevykacovalo“.

Dôvera v mužstvo trénera Gudasa pred play – off má u zlato – modrých „drukovateľov“ stále vyšší rating.

Mužstvo ide do vyraďovacej časti s HC Košice v pozícii jasného outsidera, ale mnohí veria, že práve táto nenútenosť by mohla byť piešťanskou zbraňou, ktorá by mohla privodiť prekvapenie a mala priviesť dôstojnosť do série.

Hráči do iskry nádeje na možný úspech vo vyraďovacej časti dúchajú z plných pľúc. Výkony lídrov mužstva, ktorých povinnosťou je strhnúť aj zvyšok idú konečne rapídne nahor.

Zápas so Zvolenom bol veľmi príjemné prekvapenie.

Napriek teoretickej možnosti poskoku Piešťan na siedmu priečku „nebolo o čo hrať“. Je preto príjemné skonštatovať, že hrať pre diváka má byť motivácia vždy a hráči sa toho držali až do posledného samostatného nájazdu.

Piešťany s gólovým koncom absolvovali až tri presilovky, čo je vždy v zápasoch jedna z rozhodujúcich zbraní, na ktorú sa oplatí spoliehať.

Popri góloch v sieti tešila ľahkosť ich dosiahnutia. Lahôdky z hokejky Petráša, alebo Pašeka si môžte pozrieť na tomto skrátenom zázname.

ŠHK 37 Piešťany – HKM Zvolen 5:4 pp a sn (3:1, 1:1, 0:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 3. Klempa (Kotaška), 8. Škadra (Holovič, Pašek), 16. Pašek (Holovič, Stupka), 38. Petráš (Peško, Haring), rozhodujúci nájazd Holovič – 6. Puliš (Brabenec, Juraško), 21. Puliš (Brabenec, Podkonický), 46. Obdržálek (Jurík), 58. Obdržálek (Sloboda, Ťavoda). Rozhodovali: Jura – Jobbágy, Smrek, vylúčení: 3:9, navyše: Bagin 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Bortňák (obaja Zvolen) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0.

Text: Rasťo Gavora Ilustr. foto: Laco Duračka Video: Pavol Jurák