Hokej: Dávid „prisušil“ riadnu Goliášovi

Tréner Piešťan Leo Gudas po skončení stretnutia sklonil pomyselný klobúk pre výkonom svojho mužstva v prvom stretnutí štvrťfinále play off medzi HC Košice a ŠHK 37 Piešťany. Pridávame sa!

Bitka začala. Dávid „prisušil“ Goliášovi!!! Ten po 12 úspešných zápasoch otrasený spadol, bitka však pokračuje.

Po výhre 1:3 (0:2,0:0,1:1) sa Piešťanci ujali vedenia v sérii hranej na štyri zápasy a pripravili tak prvé prekvapenie v tohtoročnom vyvrcholení najvyššej hokejovej súťaže.

Prvý úspech havranov padol po prekvapivej strele od Jána Románka, ktorý v „bezvýchodiskovej“ situácii vystrelil a presne trafil.

Bučka vyviezol puk po zblokovanej strele z tretiny a jeho prihrávka našla Románka pri modrej čiare. Poctivá obrana Košíc nedovoľovala štvrtému útoku pomýšľať na prečíslenie, prišla však pre brankára prekvapivá strela, ktoré končí nad vyrážačkou.

Druhý úspech si môže pripísať na svoje konto hlavne manažér Košíc, ktorý na nacvičený presilovkový signál úspešne prezentovaný v zápase Piešťany – Zvolen svojich hráčov zabudol upozorniť.

Prvý útok Peško – Haring – Petráš v presilovke uzavrel domácich vo svojom pásme. Osamotenému Petrášovi presne prihral na hokejku Haring a mladý bratislavčan v piešťanskom drese nikým neatakovaný sa mohol Hyláka spýtať, kam to chce.

V druhej časti hry gól nepadol. Košice postupne prevzali väčšiu aktivitu v hre, čoho dôkazom je počet striel vyslaných na bránu. Domáci nevyužili v 22. minúte prečíslenie troch na jedného obrancu, Sojčík sa však pošmykol a zmaril snahy na zníženie skóre. Piešťany mohli v 36. Klempom zvýšiť na trojgólový rozdiel, Klempovi však Hylák s veľkým šťastím radosť prekazil.

V poslednej tretine domáci snahu pretavili do jediného úspechu. V 43. minúte po chybe obrany osamotený Sojčík znížil.

Prišli horúce chvíle pre bojujúcich hostí, podporovaných fan – clubom.

Hrdina zápasu a ocenenie najlepší hráč zápasu však mal meno Šúrek. Piešťanci dokázali odolať aj trom oslabeniam a úspech si už od domácich nedali vziať.

Iba 71 sekúnd pred koncom si vzal tréner domácich Oremus oddychový čas. Už bez brankára mali domáci po chybe obrany obrovskú šancu a pri Piešťancoch stáli všetci svätí aj ich rodinní príslušníci. V zápätí sa snažil pri mantineli prerušiť hru Holovič, puk sa však dostal k Pašekovi a ten cez celé klzisko rozhodol o veľkej psychickej výhode piešťanských havranov.

Text: Rasťo Gavora Foto: Archív Laca Duračku