Hokej: Ďalšia obrovská neplatená reklama pre Piešťany

Havrani nezložili zbrane. V existenčnom zápase 52. kola na martinskom zimnom štadióne dokázali zverenci Dušana Gregora zvíťaziť nad domácim MHC 1:2 po trestných strieľaniach a dve kolá pred koncom základnej časti Tipsport ligy strácajú na miestenku do play-off už len bod. ŠHK 37 Piešťany sa opäť pred 2 850 divákmi na štadióne a celým Slovenskom ukázala ako TOP piešťanská reklamná značka, ktorá hoc kedy schová do vrecka ostatné „aktivity“.

Čiernou škvrnou zápasu je vážne zranenie v tvári Samuela Petráša, ktorý musel podstúpiť ešte v ten večer operačný zákrok.

Havranov podporovala v Martine asi osemdesiatka najvernejších, ktorí mali po skončení duelu obrovskú radosť a dostalo sa im osobnej cti, keď si každého fanúšika podaním ruky uctil aj prezident klubu Jaroslav Lušňák. V zápase vynikajúcej úrovne, kde sa šlo až na dno fyzických síl Piešťanci obstáli a v závere dokázali výsledok otočiť vo svoj prospech.

Domáci boli lepší počas prvých dvoch tretín. Lepšie korčuľovali, boli pri puku vždy o sekundu skôr, hrali s lepším dôrazom. Hostia svojou umnou obrannou hrou a výborným (po koľký krát tento rok už) výkonom Patrika Rybára v bráne však nepúšťali namotivovaných domácich do vyložených šanci. Jedinou vážnou bola situácia zo 7. minúty, kedy Pokrivčák opečiatkoval ľavú Rybárovu žrď.

Prvý gól stretnutia padol v 32. minúte a bol neregulárny. Predchádzalo mu podtrhnutie  piešťanského obrancu Hudeca. Faul ostal nepovšimnutý a domácí Dlouhý rozjasal zaplnený martinský štadión. Havrani v poslednej časti hry zapali na pomyselnú šestsku na prevodovom stupni a oplatilo sa. V 52. minúte prišla luxusná prihrávka cez celé klzisko od Stanislava Hudeca na Jakuba Ručkaya, ktorý sa v nájazde trafil presne medzi betóny Dzubinu, vyrovnal a svojim gólom odkazál na búrlivé martinské tribúny piešťanské „PSSSSSST“.

Obarení domáci sa viac nezmohli na odpoveď a rozhodnúť mohli Havrani. Ťažko povedať čo mal v poslednej minúte v zornom poli Jozef Tomčák, ale nevystrelil sám pred bránou a duel šiel do predĺženia, respektíve samostatných nájazdov. V nich sa ukázala opäť dominancia Patrika Rybára, ktorý bez problémov pochytal všetky tri domáce pokusy. „Parádičku“ si dovolil v druhej sérii Martin Belluš a rozhodol tak o dvoch prepotrebných bodoch pre ŠHK 37 Piešťany.

Perlou zápasu bola tlačová konferencia trénerov, kde si tréner domácich Dornič vysústružil parádnu hanbu pre celým hokejovým Slovenskom a bol na smiech.

Ďalší duel odohrajú havrani na domácom ľade v piatok, 4. marca o 18 hodine. Súperom bude Trenčín. Náš konkurent z Martina hostí doma Zvolen.

Autor: Rasťo Gavora / Foto: Roman Tibenský (2.), Marek Bučko (1., 3.-7.) Video: Pavol Jurák

IMG_2994_1-foto-R_Tibenský-1024x580 DPP_0024 DPP_0016-1 DPP_0014 DPP_0006 DPP_0002