Hokej : Bude sa rozhodovať v nedeľu v Martine? Piatok ukáže

Do konca základnej časti Tipsport ligy zostáva odohrať štyri kolá. Piešťanci so získaným bodom, ale aj predvedenou hrou sú stále v hre o play off. Najdôležitejší zápas sezóny sa pravdepodobne odohrá v nedeľu 28. februára na zimnom štadióne v Martine. Predpremiérou mu bude 51. kolo odohrané v piatok, kde Piešťany hostia na domácom ľade Zvolen a Martin cestuje do Košíc.

V piatok privítajú havrani v ďalšom play-off-existenčnom zápase Zvolen. V prípade piešťanského úspechu a neúspechu Martina v Košiciach, je možnosť priblíženia sa oboch mužstiev na jediný bod. Zápas začína o 18.00 h.

Piešťanci zvládli mimoriadne ťažký súboj s majstrom. Absolútne famózny výkon podal brankár havranov Patrik Rybár, ktorý aj v samostatných nájazdoch gumoval hosťujúce hviezdy. Rozhodnutie prišlo až v 11. sérii, kedy sa presadil až na tretí pokus skúsený Bartoš.  Na druhej strane rovnako exceloval brankár hostí Melicherčík, ktorý v kritických chvíľach pre Košice čaroval.

Potešujúco pre oko diváka vyzneli individuálne výkony havranov. Pozitivizmom sršala schopnosť Piešťancov docieliť, že si hráči Košíc v určitých situáciách hľadali hlavu na krku. Fyzicky náročné dohrávanie súbojov, či celoplošný presing sa javili, že havrani čoskoro odpadnú a Košice budú v závere excelovať. Opak bol však pravdou. Aj v päť minútovom predĺženi hráči dokázali umnou, ako aj fyzicky vyrovnanou hrou súperovi sekundovať a nedovolili mu výsledkovo sa presadiť.

Prvý gól stretnutia padol v 12. minúte, keď sa po prihrávke od Ručkaya presadil strelou ponad ľavý betón Belluš. Hostia vyrovnali po drvovom tlaku zo začiatku druhej tretiny. Pod brvno zavesil Varga. Brankár hostí zachraňoval svojich koncom druhej časti hry. Hlavne pri nájazde Tomčáka a Giptersa ukázal Melicherčík, prečo patrí do mužstva lídra Tipsport ligy. V 49. minúte mal na hokejke rozhodnutie Zálešák, osamotený zoči-voči brankárovi nedal.

V sobotu začína v Easton aréne finále dorasteneckej prvej ligy, keď nádeje havranov privítajú Michalovce.

Autor: Rasťo Gavora  Foto: Roman Tibenský (1-4), Laco Ďuračka (5,6) a Marek Bučko (7,8)

IMG_1640-foto-R_Tibenský-1024x683 IMG_1976-foto-R_Tibenský-1024x1024 IMG_2018-foto-R_Tibenský-800x530 PN_ke_feb_12 PN_ke_feb_57IMG_9060lime IMG_8979lime