Hokej: Havranov čaká boj o extraligu

Piešťanskí havrani skončili vo svojom štvrtom ročníku pôsobenia v základnej časti slovenskej extraligy na predposlednom deviatom mieste a budú hrať o zotrvanie, respektíve vypadnutie v súťaži. Je to najhorší výsledok pôsobenia havranov v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Barážové zápasy s Novými Zámkami a Bardejovom začínajú v nedeľu 13. marca.

V poslednom stretnutí na ľade Trenčína havrani herne totálne prepadli. Na štadióne Pavla Demitru v Trenčíne pôsobili odovzdaným a nezáživným dojdom zmiereného mužstva s bojom o vypadnutie. Počas 60. minút si vypracovali len jednu skutočnú gólovú šancu, ktorú však osamotený Hudec nepremenil. Domácim na víťazstvo stačil jediný gól expiešťanca Šišovského, ktorý sa presadil z tesnej blízkosti v 31. minúte.

Piešťany si v tomto roku vyskúšajú nový druh baráže. Dvanásť kôl mali pôvodne hrať štyri mužstvá. Odhlásenie sa Skalice z Tipsport ligy spôsobí, že o dve postupové miesta zabojujú tri mužstvá. Piešťany, Nové Zámky a Bardejov. Presné nasadenie mužstiev do barážových zápasov zabezpečí až výsledok finále prvej ligy medzi Bardejovom a Novými Zámkami. V súčastnosti je stav 1:2 a dnes sa odohrá štvrté stretnutie, v ktorom majú Nové Zámky matchball.

Havranov čaká neľahká úloha udržať extraligu v Easton Aréne. Veľkým súperom budú aj vypredané štadióny v Nových Zámkoch a Bardejove. Systém baráže je každý s každým, dvakrát doma a dvakrát vonku.

Prvý zápas odohrajú Piešťany doma v nedeľu 13. marca o 18.00 h a súperom bude porazený z finálovej dvojice.

IMG_3739 foto R_Tibenský IMG_3798 foto R_Tibenský IMG_3924 foto R_Tibenský DPP_0001 DPP_0008 DPP_0033 DPP_0025

Autor: Rasťo Gavora Foto: Roman Tibenský (1. – 4.), Marek Bučko (5. – 8.)