Hlinka Gretzky Cup: Slováci sú vo finále, v sobotu večer nastúpia proti Rusom

Slovenskí hokejisti do 18 rokov postúpili do finále Hlinka Gretzky Cupu 2021. Po troch víťazstvách v skupinovej fáze zdolali v piatkovom semifinále Fínov 6:2 a prvýkrát v histórii si zahrajú o trofej na prestížnom mládežníckom podujatí. Na svojej web stránke o to informuje Slovenský zväz ľadového hokeja.

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov nastúpi vo finále prestížneho turnaja Hlinka Gretzky Cupu 2021 proti Rusku, ktoré v břeclavskom semifinále zdolalo Švédsko 7:5. Zápas je na programe v sobotu 7. augusta od 17.00 h v Piešťanoch.

„Sú to obrovské emócie. Som hrdý na chlapcov, pretože hrajú fantastický a skvelý hokej. Tieto zážitky a výsledky im už nikto nezoberie. Hrať vo finále Hlinka Gretzky Cupu 2021 je niečo neskutočné. Aj preto, že proti Fínom sme hrali 55 minút bezchybný hokej. Záver už bol o obrovských emóciách. Fíni nám síce dali dva góly, ale preto, že majú obrovskú kvalitu. Rasťo Eliáš napriek tomu podal ďalší vynikajúci výkon. A oslabenia, ktoré sme odohrali? Tie môžeme púšťať trénerom na seminároch. Tak parádne ich chlapci zahrali. Mali v sebe obrovskú emóciu, chuť po víťazstve. Klobúk dole,“ zhodnotil výkony svojich zverencov Ivan Feneš, tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18  rokov.

Hokej môže na piešťanskom zimnom štadióne sledovať naživo 500 divákov, podrobnosti o aktuálne platných podmienkach nájdete na tejto adrese.

Turnaj Hlinka Gretzky Cup sa koná v súčasnej podobe od roku 2001. Spoločne ho organizujú slovenský a český hokejový zväz. Dlhoročným hostiteľom turnaja na slovenskej strane sú Piešťany.

Zdroj: hockeyslovakia.sk

Foto: Slovenský zväz ľadového hokeja