Hliadkovú činnosť mestskej polície bude riadiť Vladimír Jopek

Vo svojej doterajšej funkcii zostáva Peter Gogol, ktorý bude mať na starosti technické veci. Zástupcom náčelníka Mestskej polície Piešťany pre hliadkovú činnosť sa stane Vladimír Jopek.

Mestská polícia Piešťany je od jari bez náčelníka. Marcel Mihálik bol totiž uvoľnený z funkcie na výkon mandátu poslanca Národnej rady SR. Podľa zákona má právo sa do vedenia mestskej polície vrátiť a preto samospráva nemôže na jeho miesto vyhlásiť výberové konanie.

V súvislosti s tým zastupiteľstvo v júni schválilo zriadenie funkcie druhého zástupcu náčelníka.

Do výberového konania sa prihlásili dvaja uchádzači. Komisia, v ktorej boli okrem predstaviteľov radnice aj zástupcovia štátnej polície a hasičského zboru, jednohlasne odporučila Vladimíra Jopeka.

„Má množstvo skúseností z oblasti riadenia polície, bol niekoľko rokov na vedúcich pozíciach v štátnej polícií,“ povedal o Vladimírovi Jopekovi primátor Piešťan Peter Jančovič.

Nový zástupca náčelníka sa príde predstaviť mestským poslancom na októbrové rokovanie zastupiteľstva a potom sa ujme funkcie. V rámci hliadkovej činnosti bude mať na starosti aj parkovaciu službu, ktorú v Piešťanoch nedávno zriadili.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič