Hľadajú nakladačov batožiny na letisko

V súvislosti so spustením charterových letov do Egypta a Turecka potrebuje handlingová spoločnosť Anius brigádnikov, ktorí budú počas leta nakladať batožinu. Letisko o tom informovalo na svojom Facebooku.

Brigáda potrvá od konca mája do začiatku októbra. Práve v tomto období budú z Piešťan premávať charterové lety pre turistov smerujúcich do tureckej Antalye a egyptskej Hurgady. Handlingová firma preto potrebuje brigádnikov každý piatok dopoludnia a každú nedeľu popoludní.

Za triedenie, nakladanie a vykladanie batožiny aj za odťahovanie schodov lietadiel ponúka 6 eur na hodinu.

Prvá správa o charterovej linke do Turecka prišla koncom novembra. Klienti cestovnej kancelárie Happy Travel môžu ísť túto sezónu do Antalye aj z Piešťan. Župan Jozef Viskupiť vtedy povedal, že do finále sa blížia aj rokovanie o spojení s Hurgadou.

To sa stane realitou od 31. mája. Lietadlá Boeing 737-800 leteckej spoločnosti Fly Egypt budú počas sezóny odlietať z Piešťan každý piatok.

Začiatkom augusta sa však na piešťanskom letisku uskutoční festival Grape, veľké dopravné lietadlá tam preto v tomto termíne nebudú pristávať.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič