Hex odštartuje klubové turné v Piešťanoch

Členovia obľúbenej kapely na jar odštartujú sériu klubových koncertov, ktorých program budú môcť ovplyvniť fanúšikovia prostredníctvom sociálnych sietí. Hosťami ich vystúpení maj byť miestne kapely. Turné začína 16. apríla v Piešťanskom pivovare ŽiWell.

Hex má za sebou tri emotívne koncerty k 30. výročiu kapely, ktoré boli venované Ďuďovi. Na jar si jej členovia naplánovali turné s názvom Hex Back To The Clubs Tour 2020.

„Dôvodov na klubové turné bolo viac. Nikdy sme v našej tvorbe úplne neopustili vody alternatívy, z ktorej sme vzišli. Ďalším dôvodom je ten, že máme radi atmosféru klubového hrania, kde je kapela bližšie k ľudom. Priamy kontakt s publikom je na nezaplatenie. Po smutných udalostiach máme pocit, že sa chceme vrátiť ku koreňom, tam odkiaľ sme vyrástli a otestovať, ako funguje naša nová zostava na klubovej pôde,“ vysvetlil Martin „Fefe“ Žúži, gitarista a textár kapely Hex.

Na šiestich koncertoch jarného turné zaznejú skladby zo všetkých albumov a aj songy, ktoré už dávno naživo nezazneli. Nebudú chýbať ani cover verzie.

„Na rozdiel od festivalových koncertov, budú tie klubové určite dlhšie. Vznikne tak priestor aj na pesničky, ktoré bežne na našich koncertoch neznejú. Určite siahneme po staršej tvorbe. A keďže máme radi muziku a tiež máme svoje vzory, zahráme určite zopár coverov,“ dodal Fefe. Okrem neho budú koncertnú zostavu tvoriť Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Tibor „Tybyke“ Szabados, Peter „Šarkan“ Novák, Laci Tvrdý a Peter Letovanec.

„V príprave na koncerty zapojíme cez naše sociálne siete aj fanúšikov, ktorí budú rozhodovať o tom, čo nakoniec zahráme. Budeme radi, ak naše koncerty navštívia aj ľudia, ktorí nás počúvali na začiatku našej kariéry a tak si pripomenú svoju mladosť,“ sľúbil Yxo a dodal, že sa členom Hexu môžu ozvať mladé miestne kapely a poslať nahrávky alebo videá: „V každom meste otvorí náš koncert miestna kapela. Radi by sme tak podporili slovenskú pôvodnú tvorbu.“

Zdroj: Tlačová správa – NK Factory