Havrani zvládli dramatický záver a vezú zo Skalice dva body

V 32. kole Tipsport extraligy priviezli piešťanskí Havrani zo „šesťbodového“ zápasu v skalickej Hant Aréne dva body po víťazstve 3:4 po samostatných nájazdoch.

Piešťanci dokázali svojou bojovnosťou a húževnatosťou otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia a zostávajú tak na ôsmej pozícii v tabuľke s vyrovnaným bodovým skóre so siedmym Martinom, avšak až 15 bodovou stratou na šiesteho v poradí. Do konca základnej časti zostáva ešte 22 kôl.

Piešťanci nastupovali na zápas v Skalici s veľmi negatívnou bilanciou z posledných dvoch zápasov, kedy podľahli Košiciam a Banskej Bystrici s nelichotivým skóre 3:13. Po strelecky lepšie zvládnutej prvej tretine prišla v druhej časti hry výrazná prevaha domácich (21:8) a ešte v 48. minúte svietil na ukazovateli stavu výsledok 3:1 v prospech domácich.

Hostia však oduševneným záverom po góloch večne „otĺkaného“ Haringa a kapitána Brňáka dostali duel do trestných strieľaní a v nich bol jediným úspešným strelcom Toman. 

Pred 722 divákmi rozhodovali Štefik, Bednár a Gavalier. 

V 33. kole privítajú Havrani na svojom ľade tím Popradu, ktorý v 32. kole porazil na svojom ľade Martin 3:0. Zápas začína v piatok 12. decembra o 18.00 h.

Text: Rasťo Gavora Ilustr. foto: Laco Duračka