Havrani viedli, ale prehrali. Tréner Sýkora končí

Po zápase 34. kola hokejovej Tipsport extraligy, v ktorom piešťanskí Havrani prehrali na ľade svojho suseda zo Žiliny 4:3, oznámil na tlačovej konferencii svoj koniec u seniorského „A“ mužstva tréner Roman Sýkora. V ďalšom kole, ktoré sa odohrá až po Vianociach a Piešťany privítajú Zvolen, bude piešťanský kolektív viesť zrejme nová trénerská tvár.

„Ten, kto bol na hokeji, tak videl, že mužstvo nedokáže pod mojim vedením vyhrávať. Povedal som chlapcom, že po tomto zápase na poste hlavného trénera končím. Aj vyhratý zápas sa dá prehrať,“ povedal po zápase v Žiline kouč Havranov.

Piešťanskí hokejisti najprv viedli 0:2 a v poslednej časti hry 2:3. Toto vedenie však trvalo len 28 sekúnd. Po dvoch „zlepených“ góloch z 53. a 55. minúty domáci otočili vývoj stretnutia a hosťom nepomohla ani záverečná minútu a 38 sekúnd trvajúca power-play.

Roman Sýkora je prvým seniorským trénerom Piešťan v trojročnom pôsobení v extralige, ktorý na svojom poste predčasne skončil. V prvých dvoch rokoch bol hlavným trénerom rodák z českých Pardubíc Milan Klement, ktorý je v tejto sezóne v ruskom Sakhalinskiye Akuly.

MsHK Žilina – ŠHK 37 Piešťany 4:3 (0:0, 2:2, 2:1)

Góly: 33. Jabrocký (Bajaník, Novotný), 40. Dresler (Novotný, Jabrocký), 53. Drevenák (Demel, Bobček), 55. Demel (Drevenák, Valášek) – 25. Klempa (Holovič), 27. Toman (Konečný, Kutálek,) 53. Rapáč (Toman). Rozhodovali: Jura – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:0 oslabenia: 0:0, 812 divákov

Text: Rasťo Gavora Foto: Laco Duračka