Hasiči cvične zasahovali na letisku

Taktické cvičenie profesionálnych a letiskových hasičov bolo zamerané na likvidáciu požiaru pri núdzovom pristátí lietadla L-410 na piešťanskom letisku. Parašutistov, ktorí vyskočili ešte pred cvičným núdzovým pristátím, hľadali v okolí Biskupického kanála.

Celkovo sa na stredajšom cvičení zúčastnilo dvanásť profesionálnych hasičov a šesť hasičov z letiska. Cieľom bolo preveriť akcieschopnosť piešťanských hasičov, ich kolegov z letiska aj zamestnancov letiskovej spoločnosti. Veliteľ zásahu aj velitelia jednotlivých zásahových úsekov si zdokonalili praktické návyky v oblasti riadenia, rozhodovania a nasadzovania síl v súčinnosti s ďalšími zložkami.

„Hasičské jednotky si aj vďaka tomuto cvičeniu znova pripomenuli pravidlá pohybu na letiskovej ploche ako aj spoločný postup a metodiku v prípade ostrého výjazdu. Z pohľadu nadchádzajúcich akcií na ploche letiska hodnotím toto cvičenie ako úspešné a profesionálne zvládnuté pre všetky zúčastnené jednotky,“ konštatoval Ladislav Noskovič z HaZZ Piešťany.

Zdroj: HaZZ Trnava