Hasiči budú testovať aj v sobotu

Pred Národným ústavom reumatických chorôb v Piešťanoch nebude testovanie počas najbližšieho víkendu prebiehať, ale hasiči testujú v zelených okresoch každý deň okrem nedele. Informovalo o tom ministerstvo vnútra.

V okrese Piešťany, ktorý má takmer 63-tisíc obyvateľov, sú dve odberné miesta na zisťovanie ochorenia covid-19. Veľký záujem o testovanie zaznamenal počas uplynulého pracovného týždňa v Národnom ústave reumatických chorôb aj v Mestskom kultúrnom stredisku Piešťany. Doteraz nebolo jasné, či bude testovanie prebiehať aj cez víkend.

Až vo štvrtok ministerstvo vnútra informovalo, že hasičskí záchranári budú robiť stery z nosohltanu za účelom vyhodnotenia pomocou antigénového testu okrem pracovných dní aj každú sobotu až do odvolania.

Na antigénový test môže prísť každý bez udania dôvodu a je zdarma. V Mestskom kultúrnom stredisku Piešťany (Ulica A. Dubčeka 27) sa testuje v pondelok až sobotu od 12.00 do 20.00 h a pred Národným ústavom reumatických chorôb (Nábrežie I. Krasku 4) v pondelok až piatok od 10.00 do 13.00 h.

Na tomto mieste vybavia za jeden deň vyše dvesto ľudí. V pondelok a v utorok tam odhalili 10 pozitívnych. V stredu 11. novembra potvrdili PCR testy v okrese Piešťany 33 nových prípadov, čo je najviac od začiatku pandémie.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: NÚRCH