Halu pre Piešťanské Čajky chcú dokončiť v septembri

Po zbúraní Nafukovačky trpia piešťanskí športovci nedostatkom priestorov. Sponzor ženského basketbalového tímu preto začal s výstavbou novej haly. Okrem basketbalu tam môže nájsť útočisko aj ďalší kolektívny šport, ktorého reprezentanti dosiahnu vyššiu výkonnostnú úroveň.

Nová športová hala bude stáť na mestskom pozemku pri severnej časti futbalového štadióna. Stane sa domovom Piešťanských Čajok, ktoré aktuálne trénujú v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. Na palubovke primárne určenej pre žiakov hrajú aj extraligové a medzinárodné zápasy.

Preto ich sponzor EUR-MED Slovakia podpísal zmluvu s Mestom Piešťany a investoval do výstavby novej haly. Celkové náklady na projekt prekročia 2 mil. eur, z toho významná časť pôjde na preloženie inžinierskych sieti, ktorými je pozemok zaťažený.

„Ide o športový stánok, ktorý v Piešťanoch dlho a bolestivo chýbal. Piešťanským Čajkám táto hala predovšetkým umožní zlepšiť tréningový proces, hlavne v dopoludňajších hodinách, kedy zúfalo pociťujú nedostatok priestorov, nakoľko hala gymnázia je zaplnená žiakmi. V poobedňajších hodinách zase hala umožní intenzívnejší tréningový proces aj pre viaceré mládežnícke družstvá, nakoľko poskytuje paralelne dve tréningové plochy,“ uviedol Miroslav Nerád, konateľ spoločnosti EUR-MED Slovakia.

Dodal, že nové športovisko splní aj technické parametre Medzinárodnej basketbalovej federácie FIBA a piešťanské hráčky sa budú môcť zúčastniť európskych pohárových súťaží.

Na jednotlivé zápasy sa zmestí až 800 divákov. Naplánované je aj čiarovanie palubovky pre hádzanú, sálový futbal a volejbal. V objekte nebude chýbať bufet, posilňovňa a malý wellness pre športovcov. Súčasťou projektu je rozšírenie parkovacích plôch.

Pozemok, na ktorom už začali stavebné práce, si investor prenajal od samosprávy na dobu výstavby za symbolickú sumu. Stavba má byť hotová najneskôr 30. septembra 2015. Nasledujúcu extraligovú sezónu by preto mali Čajky odohrať v nových priestoroch.

Text: Martin Palkovič Vizualizácia: OSA Atelier