Hádzanári zlepšovali svoje zručnosti

Dokopy 30 hráčov z tímov mladších žiakov, mladších žiačok, starší žiakov a starších žiačok sa od 17. do 23. augusta zúčastnili sústredenia v Šali. Mládežnícke družstvá MHK Piešťany trénovali každý deň dvojfázovo a teda každý tím absolvoval 14 tréningových jednotiek čo v celkovom meradle urobilo neuveriteľných 64 tréningov.

Mladí piešťanskí hádzanári mali počas celého sústredenia k dispozícii veľkú športovú halu, kde mohli celý deň zlepšovať svoje hádzanárske zručnosti.

Veľké ihrisko si pochvaľoval tréner mladších žiačok Eduard Ochotnický, ale aj jeho zverenkyne: „Počas celého sústredenia sme mali k dispozícií veľké hádzanárske ihrisko. Toľko tréningov, ktoré sme počas tohto týždňa absolvovali na regulárnom hádzanárskom ihrisku, nemáme v Piešťanoch počas školského roka ani za štyri mesiace. Je to smutné, že doma v Piešťanoch nemôžme takto dobre trénovať. Všetci naši hráči si pekne zvykli na rozmery ihriska a výkonnostne je vidieť veľký posun. Úsmevná situácia nastala po sústredení, keď sme mali prvý tréning v jednej z piešťanských telocviční a moje hráčky mi hovoria, že aké je to tu malé veď tu sa nedá hrať hádzaná.“

Na tréningoch sa naši tréneri zameriavali najmä na technické zručnosti. Tréneri mali na sústredení k dispozícii všetky naše tréningové pomôcky a dokonca dostali od predsedu klubu darček a to novú streleckú plachtu. Medzi tréningami si tak deti spríjemňovali hraním streleckých súťaží na túto plachtu, ale okrem toho sa zabávali hraním rôznych spoločenských hier alebo hraním pingpongu.

Deti mali prakticky každý deň aj sedem hodín loptu v ruke. Dokonca aj večer, keď boli už všetci na penzióne, sa hrali deti vonku rôzne hry s loptou ako myšku alebo vybíjanú.

Okrem toho boli deti spolu prakticky celý deň a tým sa utužovali priateľstvá medzi spoluhráčkami a spoluhráčmi, čo je v kolektívnom športe veľmi dôležité.

Text: Eduard Ochotnícky Ilustr. foto: Archív MHK Piešťany