Hádzaná: Víťazstvom v Hlohovci si Piešťanci upevnili pozíciu v tabuľke

V závere susedského derby sa radovali hádzanári z MHK Piešťany, ktorí porazili HC Sporta Hlohovec 27:24 (16:13) a predĺžil sériu svojich víťazstiev na päť. V tabuľke najvyššej slovenskej ligy im aktuálne patrí 5. miesto.

Do zápasu lepšie vstúpili domáci, ale Piešťanci postupne zlepšili obranu a podarilo sa im dostať do vedenia. Hlohovčania však po oddychovom čase otočili na 11:10, ešte pred koncom polčasu sa však do vedenia dostali hostia.

V 35. minúte zvyšoval Polakovič na 16:20 a Hlohovčania začali hrať bez brankára zo siedmimi hráčmi v poli sa dotiahli v 40. minúte na 19:20, no hráči nováčika kontrovali štvorgólovou šnúrou na 19:24. Potom postupne zvyšovali vedenie a v závere už Sporta iba korigovala prehru.

HC Sporta Hlohovec – MHK Piešťany 24:27 (13:16)

„V tomto zápase obe družstvá bojovali o dva dôležite body, čo bolo vidieť aj na palubovke. My sme urobili menej chýb a strelili viac gólov ako domáci a preto sme dnes zvíťazili. Na oboch stranách zachytali výborne brankári. Nás podržal najmä v prvom polčase Miško Meluš, keď nám hra nešla, chytil viaceré čisté preskoky. V útoku sme hrali trpezlivo až do vypracovania šanci. Domáci sa snažili hrať rýchlo a tým aj dosť chybovali. Škoda našich chvíľkových herných výpadkov, keď sme dovolili domácim sa vrátiť do zápasu. Podali sme kolektívny výkon najmä v obrane. Chcem poďakovať divákom – nášmu malému fanklubu za neustále povzbudzovanie počas celého zápasu,“ zhodnotil zápas tréner Piešťan Martin Nedorost.

Zostava MHK Piešťany : Meluš, Kapša, Drahovský, – Fejes ,Minarovský 4, Salvata , Bočkay 3, Laho 8/3, Szapu 5, Polakovič 4, Kotula , Stano, Halo 3, Jaššo Chudý

Pozrite si fotografie zo zápasu od Mareka Bučka:

Text: Martin Palkovič Zdroj: MHK Piešťany Foto: Marek Bučko