Hádzaná: Víťazná premiéra dorasteniek MHK Piešťany v Cíferi

Novovzniknuté družstvo dorasteniek nastúpilo v Cíferi plné očakávaní na svoj prvý zápas. Od začiatku bolo vidieť ešte chýbajúcu hernú prax najmä pri premieňaní čistých gólových šancí, ale to dievčatá nahrádzali bojovnosťou najmä v obrane.

Dobre bolo, že v prvom kole narazili v Cíferi na vyrovnané družstvo, s ktorým sa počas celého zápasu ťahali o každý gól. Počas celého zápasu viedli o gól, o dva. V oboch družstvách podali výborné výkony brankárky.

V našej bráne čarovala Barlová, okrem viacerých čistých šancí chytila aj päť sedemmetrových hodov. V našom útoku bola vidieť nervozita pri zakončovaní, niekedy sme streľbu uponáhľali a čo nás najviac trápi, tak to boli technické chyby a straty lopty po prihrávkach.

V obrane bolo vidieť veľké chcenie a bojovnosť, keď si hráčky kolektívne pomáhali. Bojovnosť bola niekedy až moc veľká, za čo sme boli až osem krát vylúčený.

Napriek tomu rozhodla kolektívna, bojovná hra a veľká chuť po víťazstve v prvom zápase, o ktoré sme ešte mohli prísť v poslednej sekunde, keď super nastrelil konštrukciu bránky.

Cífer – MHK Piešťany 14:15/6:7/

Strelkyne gólov: Brandhuber 5, Samuhelová 4, Šnajdárová 4, Kopálová 2

Ďakujeme všetkým dievčatám za výkon a tešíme sa na ďalší domáci zápas.

Text a foto: Martin Nedorost