Hádzaná: Staršie žiačky MHK Piešťany si pripísali dôležité víťazstvo

Prinášame výsledky zápasov MHK Piešťany.

Muži
TJ Sokol Cífer – MHK Piešťany 40:29 (20:12)

V ďalšom kole 1. ligy mužov sme opäť nastúpili proti družstvu, ktoré nás v jesennej časti porazilo na domácej palubovke. Nepodarilo sa nám však z domáceho zápasu poučiť a aj v tomto zápase sme ťahali za kratší koniec. Samotný zápas bol vyrovnaný iba v prvej časti zápasu, no následne nám domáci od 23. do 29. minúty strelili 7 gólov, na ktoré sme dokázali odpovedať iba raz. Hlavne vďaka tomu sme prehrali 1. polčas v pomere 20:12.

V druhom polčase sa napriek našej snahe obraz zápasu nezmenil a domáci pomerne ľahko dávali jeden gól za druhým. Strelecky im dokázali sekundovať iba Varačka s 12 gólmi a Salvata s ôsmimi. Proti súperovi, v drese ktorého nášho brankára prekonali takmer všetci hráči, sme na palubovke súpera prehrali o 11 gólov.

Zostava: Pista – Jakubík 3, Matejovič, Sedláček 2, Majerník 4, Schuchmann, Stano, Varačka 12, Ochotnický, Nedorost, Soldán, Borek, Salvata 8
Tréner: N. Csukaová


Staršie žiačky
MHK Piešťany – Sokol Cífer 36:20 /17:8/

Začiatok zápasu nezačali Piešťany najlepšie, v 3. min. prehrávali 0:2 a neskôr 1:3. Následne zlepšili obranu a v útoku hrali kombinačne, šiestimi gólmi otočili v 10. min. na 7:3. Chvíľkovou slabšou pasážou s viacerými nepremenenými šancami dovolili Cíferu v 15. min. vyrovnať na 8:8. Sústredeným výkonom najmä v obrane nedovolili hostkám skórovať a naopak, trestali gólmi z protiútokov.

V druhom polčase pokračovali v sústredenom výkone, najmä v obrane a z rýchlych protiútokov ťažila hlavne Brandhuber so 16-timi gólmi. V druhom polčase nastúpili aj mladšie žiačky, ktoré sa výkonom nestratili a presadili sa aj strelecky.

Zhodnotenie trénera: S Cíferom sme nastúpili prvýkrát v sezóne v plnej sile so všetkými hráčkami a aj so šiestimi mladšími žiačkami. Bavili sa hádzanou a užívali si hru, tešili sa z úspešných kombinácii aj napriek tomu, že všetky neskončili gólmi. Bolo vidieť, že hra sa zlepšuje a odráža sa to aj na pohode v družstve. Družstvo musím pochváliť za bojovný kolektívny výkon. Konečne nám až na malé chybičky šliapala obrana, za ktorou spoľahlivo chytali obe brankárky a v útoku si góly podelili. V útoku sa síce Purchartová strelecky nepresadila, ale svojimi prihrávkami vytvárala šance pre ostatné spoluhráčky. V sobotu 19.3. o 9:00 h nás doma čaká zápas s Hlohovcom.

Zostava: Múčková N., Barlová – Múčková S. 4, Kopálová 6, Moravčíková H. 1, Purchartová , Dorošová 1, Bachňáková , Blašková , Rubalová, Žažova 1, Brandhuber 16, Noskovičová 1, Zigová 6.


Starší žiaci
MHK Piešťany – Topoľčany 27:26 (15:17)

V zápase starších žiakov nastúpili Piešťany proti favoritovi z Topoľčian a na rozdiel od minulého týždňa v N. Zámkoch boli odhodlaní čo najviac potrápiť súpera. Odpovedal tomu aj začiatok zápasu, kedy naši hráči dokázali byť súperovi vyrovnaným družstvom a neumožnili mu získať rozhodujúci náskok. Rozdiel v skóre nebol nikdy väčší ako dva góly, no záver polčasu lepšie zvládol súper a odskočil na polčasových 15:17.

V druhom polčase sa nám podarilo rýchlo vyrovnať a výsledok sa následne preklápal raz na jednu a raz na druhú stranu. Keď sa nám podarilo v 44. minúte vyrovnať, na súperovi už začalo byť patrné, že takýto vývoj zápasu nepredpokladal a hráči Topoľčian začali strácať pevnú pôdu pod nohami. Poslednú päťminútovku sme vyhrali 3:2 a o výsledku stretnutia rozhodol chyteným 7m hodom Krchlík a víťazným gólom 15 sekúnd pred koncom Kraic. Strelecké preteky Maco-Valent počas celého zápasu vyhral tiež jednoznačne náš hráč v pomere 16:10. Piešťanom sa podarilo pokoriť favorita celej súťaže a ukázali divákom ( a aj sami sebe ), že vedia hrať a vyhrať náročné zápasy.

Zostava: Krchlík, Greif, Barlová – Capek 2, Vrba 1, Maco 16, Kraic 4, Folajtár, Haring, Toman 4, Brandhuber, Kopálová, Soldán

Tréner: Jakubík


Mladší žiaci
MHK Piešťany – Topoľčany B 26:2 (12:0)

V zápase mladších žiakov nastúpili Piešťany proti začínajúcim hráčom súpera a od počiatku udávali tón zápasu. Súper sa len veľmi ťažko presadzoval proti kompaktnej obrane a naopak v útoku sme sa vedeli jednoduchými kombináciami presadzovať. Strelecky sa darilo hlavne Soldánovi, ktorý postupne skóroval 7 krát. Našou veľkou výhodou bola vyrovnanosť v družstve, keď sa strelecky dokázali presadiť takmer všetci hráči a brankár Greif bol pre súpera takmer neprekonateľnou prekážkou.

Zostava: Greif – Brandhuber 5, Šintál, Soldán 7, Nedorost 2, Blašková 2, Antal 2, Fuska 2, Bachňáková 5, Mydlo 1

Tréner: N. Csukaová


Mladší žiaci
MHK Piešťany – Topoľčany A 8:23 (2:11)

V ďalšom zápase mladších žiakov nastúpili Piešťany proti omnoho vyspelejšiemu A družstvu súpera. Tento zápas mal úplne opačný priebeh ako s B tímom a Ačko od prvej minúty ovládlo dianie na ihrisku. Proti výškovej prevahe v obrane nemali naši hráči šancu a rozdiel v skóre výrazne narastal v prospech súpera. Nakoniec Ačko „pomstilo“ prehru svojho B-tímu a nad Piešťanmi vysoko zvíťazilo.

Zostava: Greif – Brandhuber , Šintál, Soldán 2, Nedorost , Blašková 2, Antal 1, Fuska 1, Bachňáková 1, Mydlo 1

Tréner: N. Csukaová

 

 

 

Text a foto: Martin Nedorot