Hádzaná: Staršie žiačky MHK Piešťany porazili Sportu Hlohovec

Prinášame výsledky zápasov MHK Piešťany. Hádzanársky klub zároveň pozýva všetky deti (dievčatá i chlapci vo veku 6 až 15 rokov), aby sa prišli s týmto športom zoznámiť. Tréningy prebiehajú každý utorok od 16.00 do 17.30 h v telocvični Základnej školy Mojmírova. Kontakt – Martin Nedorost tel. č. 0950 406 494.

Muži
ŠKH Agrokarpaty Pezinok – MHK Piešťany 42:30 (19:14)

V dohrávke odloženého zápasu 1. ligy mužov nastúpili Piešťany v Pezinku v oklieštenej zostave. V družstve chýbalo viacero hráčov pre pracovné povinnosti príp. chorobu. Avšak aj v takejto zostave sme v úvode zápasu držali s domácimi vyrovnanú partiu a v 19. minúte bol stav 10:9 pre domácich.

Následne sme pasáž zápasu prehrali 8:1 a o vývoji zápasu bolo prakticky rozhodnuté. Do polčasu sme už len znížili na štvorgólový rozdiel.

V druhom polčase nám domáci uštedrili niekoľko troj alebo štvorgólových šnúr a v polovici druhého polčasu už bolo rozhodnuté. Zápas sa už len dohral a domáci zaslúžene vyhrali.

Zostava: Drlička, Capek – Jakubík 3, Matejovič 4, Majerník 5, Vlado 8, Stano 3, Goga 3, Moravčík, Ondrejička 4

Tréner: N. Csukaová


Mladší žiaci
Legends Šaľa – MHK Piešťany 38:14 (21:5) – po dohode klubov sa zápas hral v Piešťanoch

V zápase mladších žiakov nastúpili Piešťany proti favoritovi zo Šale a od začiatku zápasu bolo jasné, že nastúpili proti veľmi kvalitnému súperovi. Už za necelé dve minúty sme prehrávali 4:0 a v útoku sme sa počas celého zápasu presadzovali iba veľmi ťažko. Rovnako v obrane sme mali veľké problémy s rýchlou a kombinačnou hrou súpera. Aj napriek výkonnostnému rozdielu sa však naši hráči nevzdávali a bojovali, čo im sily stačili. Tento zápas bol pre našich hráčov veľmi dobrou prípravou do ďalších zápasov v súťaži.

Zostava: Mydlová – Brandhuber 2, Fuska Š. 1, Soldán 3, Žažová , Antal 1, Fuska M. 1, Bachňáková 2, Mydlo 4, Nedorost,

Tréner: N. Csukaová


Starší žiaci
Legends Šaľa – MHK Piešťany 16:21 (10:11) – po dohode klubov sa zápas hral v Piešťanoch

V zápase starších žiakov nastúpili Piešťany proti kvalitnému súperovi zo Šale a od začiatku to bol bojovný a veľmi vyrovnaný zápas. Prvý gól stretnutia strelila Šaľa, no následne sme dvomi gólmi otočili na 2:1 a až do konca polčasu sme sa so súperom „preťahovali“ o každý gól. Najväčší rozdiel v skóre bol v 15. minúte ( 5:8 v náš prospech ), no stačili 3-4 minúty nepozornosti v útoku a zrazu bolo na svetelnej tabuli 8:8 v 19. minúte. Na polčasovú prestávku sme však nakoniec išli s jednogólovým rozdielom. Rozhodujúcou pasážou sa nakoniec ukázal začiatok druhého polčasu, kedy sme takmer 6 minút nedostali gól a naopak Macovi sa podarilo streliť 4 góly po sebe a rozdiel v skóre narástol z 11:13 na 11:17! Následne si Piešťany umnou a rozvážnou hrou udržiavali bezpečný rozdiel v skóre a súperovi napriek jeho enormnej snahe neumožnili zápas nijako zdramatizovať. Počas celého zápasu obrana Šale nevedela účinne eliminovať hru Maca, ktorý sám zaťažil konto súpera 13 gólmi. Najväčším pozitívom však je narastajúca kvalita hry nášho družstva, ktoré po ťažkom súperovi z Topoľčian v minulom kole, zdolalo aj bojovné družstvo zo Šale.

Zostava: Krchlík – Capek 1, Vrba 1, Masarovič 3, Maco 13, Kraic 1, Folajtár, Haring, Toman 2

Tréner: Jakubík


Staršie žiačky – potvrdili tretie miesto
MHK Piešťany – Sporta Hlohovec 26:12 /14:7/

Začiatok zápasu nezačali družstvá dobre. Piešťany sa presadili ako prvé, ale až v 6. min. bolo 1:0. Hlohovcu sa podarilo prekonať domácu brankárku Múčkovú až v 10. min. a znížili na 4:1. Domáce pokračovali v dobrej obrane, kde sa im darilo získavať lopty a v útoku hrali kombinačne a vyskúšali si viaceré nové signály. Nedarila sa im najmä streľba z krídla, obe krídla hádzali často z prešľapu. Na hre Piešťan bolo badateľné zlepšovanie hry, a preto skóre v ich prospech narastalo na polčasových 14:7.

V druhom polčase pokračovali domáce v sústredenom výkone, najmä v obrane a v útoku hrali a skúšali kombinácie. V 35. min. za stavu 22:10 išli na ihrisko mladšie žiačky a rozhodne sa nestratili. Nielenže ubránili oslabenie o dve hráčky, ale pasáž do konca zápasu vyhrali 4:2 a to ešte nepremenili niekoľké čisté šance. Aj ony výborne bránili a nezľakli sa fyzicky zdatnejších súperiek.

Zhodnotenie trénera:

V zápase s Hlohovcom sme si chceli vyskúšať v útoku viaceré kombinácie a v obrane vychádzať z obranného systému. Zo začiatku sme sa trošku ťažko presadzovali, ale bolo to len otázkou času, kedy sa začneme aj strelecky presadzovať. V hre sme nechali aj väčší priestor mladším žiačkam, pre ktoré to bola dobrá skúsenosť. V obrane bránili a pomáhali si, takže pokračovali vo výkone starších žiačok. Dievčatá si zápas užívali a bavili sa počas celého zápasu. Podali kolektívny výkon.

Zostava: Múčková N., Barlová 2 – Múčková S. 3, Kopálová 2, Moravčíková H., Purchartová 3, Bachňáková, Blašková, Rubalová, Žažová 2, Brandhuber 8, Noskovičová 1, Zigová 5.


Dorastenky
MHK Piešťany – HKM Šurany 37:32 /17:16/

Po jesennej prehre v Šuranoch 37:26 začali domáce hráčky začiatok zápasu s veľkým rešpektom. Nedarila sa im streľba a prvý gól strelili až v 4. min., keď znižovali na 1:2. Šurany trestali každú jednu chybu Piešťan, či už v útoku, alebo v obrane, a preto v 10. min. vyhrávali 3:9. Piešťany zlepšili obranu a zrýchlili hru a v 15. min. aj napriek vylúčeniu znížili na 7:9. Šurany si udržiavali tesné vedenie a v 20. min. viedli 11:14. Sériou troch gólov sa podarilo dievčatám z Piešťan v 24. min. prvý krát vyrovnať a dostávali súpera pod tlak, takže v 26. min. po góle Purchartovej išli Piešťany prvý krát do vedenia 16:15. Vedenie o gól si udržali do konca polčasu 17:16.

Druhý polčas začala Kopálová gólom na 18:16 a od tohto momentu si udržiavali Piešťany jednogólové vedenie, následne v 41. min. už viedli 26:23 a po treťom vylúčení Múčkovej nielenže nedostali gól, ale Brandhuber ešte zvýšila náskok na 27:23. Hostia ešte zdramatizovali záver stretnutia, keď v 48. min. znížili na 28:27 avšak v 52. min. vrátila štvorgólové vedenie Piešťanom Šnajdárová na 31:27. Záver tohto rýchleho zápasu bohatého na góly dievčatá zvládli a vybojovali si prvé domáce víťazstvo v tejto kategórii.

Zhodnotenie trénera:

Na začiatku zápasu sme mali prílišný rešpekt. Som rád, že dievčatá začínajú vychádzať z obrany a prechádzame z nej do rýchleho protiútoku, zrýchlili sme hru a darí sa nám dávať ľahké góly do nezorganizovanej obrany, pričom ich už nezakončuje len Brandhuber, ale aj Kopálová a Samuhelová. V obrane sme prehusťovali stred, kde veľa práce odviedli Múčková a Purchartová. V závere strieľala dôležité góly Šnajdárová. Do hry priebežne zasahovali Zigová a Miklušáková, ktoré po vylúčení Múčkovej zaujali jej miesto v obrane a vybojovali viaceré lopty. Som rád, že sme zvládli vysoké tempo zápasu až do konca. Hrala sa rýchla hádzaná na oboch stranách. Konečne sme sa aj strelecky presadzovali a dali viac ako 30 gólov. Ďakujeme aj žiakom za vytvorenie búrlivej atmosféry, ktorá hnala dievčatá dopredu. Podali kolektívny bojovný výkon a počas celého zápasu ich povzbudzovali aj dievčatá z lavičky.

Zostava: Múčková N., Barlová – Múčková S. 5, Kopálová 10, Purchartová 3, Miklušáková, Capeková, Samuhelová 4, Šnaidárová 4, Brandhuber 11, Noskovičová, Zigová.

Text a foto: Martin Nedorost