Hádzaná: Starší žiaci MHK Piešťany porazili rovesníkov z Trnavy

Prinášame výsledky zápasov MHK Piešťany. Hádzanársky klub zároveň pozýva všetky deti (dievčatá i chlapci vo veku 6 až 15 rokov), aby sa prišli s týmto športom zoznámiť. Tréningy prebiehajú každý utorok od 16.00 do 17.30 h v telocvični Základnej školy Mojmírova. Kontakt – Martin Nedorost tel. č. 0950 406 494.

Muži
MHK Piešťany – BHA Bratislava 25:34 (12:14)

V 17. kole prvej ligy mužov sme na domácej palubovke hostili súpera z Bratislavy. Zápas sa pre nás začal veľmi dobre, keď Drlička chytil niekoľko vyložených šancí súpera a naši hráči úspešne zakončili dve útočné akcie. V 3. minúte bol teda stav 2:0. Následne sme sa však opäť vrátili ku hre z predošlých zápasov, kde nás prenasledovali technické chyby a nepresné zakončenia útočných akcii, ktoré súper často zakončoval do odkrytej obrany. Súper v 9. minúte vyrovnal na 4:4 a postupne ovládol hru a v 27. minúte už bol rozdiel v skóre 4 góly ( 10:14). Po viacnásobných vylúčeniach na konci polčasu sa nám podarilo skorigovať výsledok na prijateľných 12:14.

V druhom polčase sme začali lepšie ako súper a po dvoch góloch v jeho bránke sme vyrovnali na 14:14. No opäť sme stratili lopty po technických chybách a ležérnej koncovke a v 38. minúte už bolo opäť skóre v prospech BHA 14:19. Až do konca zápasu sme už nedokázali otočiť vývoj stretnutia a súper nám postupne odskočil na 9 gólov. V ďalšom kole privítame Levoču ( 2.4.2022 o 11:30 ) a pokúsime sa o prekonanie hernej krízy.

Zostava: Drlička – Jakubík 6, Matejovič 1, Majerník 6, Schuchmann 1, Stano 4, Soldán, Moravčík, Ondrejička, Varačka 3, Borek 4, Kolárik,

Trénerka: N. Csukaová


Starší žiaci
MHK Piešťany – HBC Trnava 21:17 (9:7)

V 17. kole súťaže starších žiakov nastúpili domáci po sérii víťazných zápasov ako favorit na zápas proti Trnave. Počas zápasu však naši hráči nedokázali predviesť svoje herné umenie a herne sa prispôsobili svojmu súperovi, v drese ktorého nastúpila polovica hráčov z družstva mladších žiakov.

Aj tak sme postupne získali niekoľko gólové vedenie, avšak výrazne tomu napomohla slabá hra súpera a tradične kvalitný výkon Krchlíka v bráne domácich. Ani polčasový dohovor trénera nezabral a domáci pokračovali v rozháranej hre a oživením zápasu bolo už len nastúpenie mladších žiakov, ktorí zaujali svojou bojovnosťou a vyrovnali sa družstvu Trnavy.

Zostava: Krchlík – Capek, Vrba 1, Masarovič 1, Maco 13, Kraic 4, Folajtár, Haring, Toman, Nedorost, Pelcl 2, Soldán, Fuska Š., Greif, Fuska M.

Tréner: Jakubík


Lehnice 27.3.2022

Družstvo dorasteniek cestovalo na zápas do Lehníc v oklieštenej zostave. V zápase bohatom na technické chyby a straty lôpt začali lepšie Piešťany a v 4. min. vyhrávali 1:3. Postupne sa prispôsobili hre domáceho družstva. Nedaril sa im prechod do protiútoku. Našťastie sme dobre bránili. Domácim sa podarilo dať druhý gól v 15. min. a následne pri vylúčení Múčkovej aj vyrovnať na 3:3. Vyrovnaný stav bol až do 20. min. do stavu 5:5. Sériou štyroch gólov po sebe Piešťany odskočili v 27. min. po góle Múčkovej na 5:9. V závere dovolili domácim znížiť na polčasových 7:10.
V druhom polčase znížili domáce na 9:11 v 5. min. na 10:12. Následne zlepšili Piešťany hru a vybudovali si v 20. min. vedenie 13:19. Potom však nepremenili šance a po chybách v rozohrávke pri vylúčení Fedorkovej dovolili domácim tromi gólmi z protiútokov vrátiť sa do zápasu. V závere zápasu Piešťany zbytočne znervózneli, inkasovali červené karty – Fedorková za faul a Múčková za tretie vylúčenie a z nariadených sedemmetrových hodov znížili domáce na rozdiel gólu v 28. min. 18:19. Piešťany v závere zvládli oslabenie o dve hráčky aj vďaka dvom úspešným zákrokom Barlovej v posledných 10 sekundách zápasu.

Zhodnotenie:
Škoda, že sme nepokračovali v hre z posledných zápasov, chýbali nám viaceré hráčky, v zápase nám pomohla Fedorková. Výborne nám fungovala obrana, keď sa súper presadzoval väčšinou po našich chybách v útoku z rýchlych protiútokov, alebo po sedemmetrových hodoch. V druhom polčase nám vyšla zmena v rozostavení v obrane, kde výborne hrala Miklušáková a v útoku výmena na ľavej spojke, kde sa presadzovala Brandhuber. Počas svojej prítomnosti na ihrisku strieľala dôležité góly Purchartová. Škoda, že sme si našimi chybami skomplikovali záver stretnutia a celkový dojem. Nedali sme 10 min. gól, čo sa nám v ďalších zápasoch môže vypomstiť. Tento zápas bol viac o bojovnosti a morálnych vlastnostiach a túžbe zabojovať o víťazstvo, za čo treba pochváliť všetky dievčatá. V sobotu privítame doma Sereď o 9:30 a v nedeľu hráme v Kolárove.
Zostava: Múčková N., Barlová – Múčková S. 3, Purchartová 3, Miklušáková 2, Samuhelová , Blašková, Brandhuber 6, Noskovičová, Fedorková 5


Galanta – turnaj prípravky
Prípravkári MHK Piešťany absolvovali druhý turnaj svojej súťaže. Na turnaji si postupne zmerali sily s družstvami z Nových Zámkov, Šale, Cífera a Trnavy. Turnaja sa zúčastnilo trinásť dievčat a chlapcov, ktorí boli rozdelení do dvoch družstiev. Menši zbierali skúsenosti a tešili sa z každého streleného gólu a starší nedarovali nič zadarmo a predvádzali peknú minihádzanú s množstvom strelených gólov.

Zostava A:  Nedorost, Šintál, Brandhuber, Kluc, Vavrincová, Antal

Zostava B: Urban, Fidler, Popovič, Greifová, Janechová, Mihoková, Švorcová

Text: Martin Nedorost

Photo by Pascal Swier on Unsplash