Hádzaná: Piešťany vyhrali 1. ligu, čaká ich baráž

Piešťanských hádzanárov čaká baráž o extraligu. V nadstavbovej časti 1. ligy skončili na prvom mieste aj napriek tomu, že v poslednom zápase podľahli tímu Crows Košice.

Piešťanci cestovali do Košíc v oklieštenej zostave – s deviatimi hráčmi a jedným brankárom. V prvom polčase vychádzali z obrany, trpezlivo premieňali šance a postupne si vybudovali vedenie. Domáci však využili viacero presiloviek a v závere polčasu otočili skóre vo svojo prospech (13:11).

V druhej polovici zápasu sa Košičanom neprestalo dariť a hosťom odskočili až na 27:19. Piešťany potom tento náskok postupne znižovali, ale zvíťaziť sa im už nepodarilo.

Crows Košice – MHK Piešťany 32:26 /15:13/

„V bráne nás podržal Kapša, trpezlivo sme hrali v útoku, premieňali sme šance, nepustili sme domácich do ich typickej rýchlej hry,“ zhodnotil úvod zápasu tréner MHK Piešťany Martin Nedorost a dodal: „Škoda viacerých vylúčení, pri ktorých sme dovolili domácim vyrovnať. V druhom polčase sme mali problém sa presadiť cez pevnú obranu domácich. Dovolili sme, aby gólovo odskočili a tým mohli kontrovať hru. V závere nám trochu chýbali sily. Škoda že sme nemohli isť v kompletnom zložení. Verím že by sme domácich viac potrápili.“

Hráčov MHK Piešťany čaká baráž o extraligu. Už v nedeľu 20. mája o 16.00 h privítajú v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina súperov z Malaciek.

Text a foto: MHK Piešťany