Hádzaná: Piešťany vybojovali v Stupave cenné víťazstvo

V 9. kole prvej ligy mužov cestovali hráči MHK Piešťany do Stupavy. Zápas mal napínavý priebeh, ale hosťom sa nakoniec podarilo zvíťaziť 18:21. Piešťanci tak opätovali hráčom HC Tatran Stupava prehru z 2. kola súťaže.

Hostia sa v prvom polčase ťažko presadzovali. Stupava totiž potvrdila povesť najlepšej obrany v aktuálnom ročníku 1. ligy. Piešťany sa však mali taktiež spoľahlivú obranu pod vedením Jašša. „Chalani nielen dobre bránili, ale viacero striel dokázali blokovať, čo prešlo, to pochytal Meluš,“ komentoval zápas tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

V druhom polčase sa obrana hostí ešte zlepšila a domácich nepúšťali do streleckých šancí. „V útoku nebolo ľahké sa presadiť, ale hrali sme trpezlivo,“ dodal tréner.

Aj napriek tomu, že sa strelecky nepresadili, na ihrisku si podľa trénera „svoje oviedli Kotula, Jaššo, Bolješik a Stano.“

V závere sa hráči MHK Piešťany niekoľkokrát zbytočne ponáhľali so strelbou. „Zápas sme v závere vyhrali najmä vďaka bojovnosti celého družstva. Som rád, že po kolektívnom bojovnom výkone si vezieme dôležité dva body v boji o prvú štvorku z burlivého diváckeho prostredia, kde nás boli povzbudiť aj naši fanúšikovia. V ďalšom kole hostíme prvý Martin. Príiďte nás povzbudiť,“ uzavrel Martin Nedorost a pozval fanúšikov MHK Piešťany na domáci zápas, ktorý sa uskutoční 26. novembra o 16.00 h.

Zostava MHK Piešťany: Kapša, Kosák Meluš – Fejes 5, Sedláček 2, Podhraský , Salvata 4, Bolješik, Halo 3, Jakubík 1, Macek ,Kotula, Jaššo Stano , Majerník 6,

1. MHáK Martin 16 bodov
2. HC Tatran Stupava 12 bodov
3. MHK Piešťany 12 bodov
4. ŠKH Agrokarpaty Pezinok 10 bodov
5. TJ Sokol Cífer 9 bodov
6. HK Vajnory 9 bodov
7 Bratislava Handball Academy 4 body
8. HŠK – 74 Kolárovo 0 bodov

Zdroj: MHK Piešťany