Hádzaná: Piešťany Tatranu podľahli, nádej na štvrté miesto ešte majú

V 8. kole nadstavbovej časti Slovnaft Handball Extraligy o 1. až 6. miesto privítali hádzanári MHK Piešťany na domácej palubovke Tatran Prešov. Úradujúcim majstrom boli Piešťanci vyrovnanými súpermi. Nakoniec im však podľahli 22:30.

Aktivita MHK Piešťany v úvode vyústila do vedenia 4:2 o sedem minút však Prešov skóre otočil a viedol 9:6. Po oddychovom čase domáceho trénera Piešťany preradili na vyšší rýchlostný stupeň a sériou štyroch gólov po sebe opäť o gól viedli – 10:9. Až do konca prvého polčasu mala hra úplne vyrovnaný priebeh a do šatní sa družstvá rozišli so skóre 12:13 v prospech Tatrana.

V druhom polčase Šarišania zlepšili obranu a za 10 minút odskočili Piešťanom na rozdiel piatich gólov a tento rozdiel sa udržal až do konca stretnutia. Najvýraznejšie sa na tomto vedení podieľal neomylný Hrstka, ktorý zaťažil konto domácich brankárov desiatimi gólmi. V piešťanskom drese mu veľmi dobre sekundoval Lukáš Rakús, ktorý strelil sedem gólov.

Piešťany po záverečnom hvizde rozhodcov prehrali s Tatranom Prešov 22:30, ktorému sa týmto víťazstvom podarilo vyrovnať s MHK vzájomnú zápasovú bilanciu na 2:2. Osem gólový rozdiel v skóre však vôbec nevyjadruje rozloženie síl v samotnom zápase a určite tento zápas patril k tým náročnejším, ktoré Prešov musel v tejto sezóne absolvovať.

O tom, či MHK Piešťany obsadí 4. miesto v tabuľke sa pravdepodobne rozhodne na ihrisku v Nových Zámkoch 30. marca 2019 o 18:00, kedy tam nastúpia naši hádzanári na vzájomný zápas s priamym konkurentom o postup do semifinále. V prípade bodového zisku by sa fanúšikovia MHK Piešťany opäť mohli tešiť na vzájomný zápas s Tatranom Prešov – teraz už v semifinále Slovnaft Handball Extraligy.

Fanúšikovia, ktorí chcú prísť MHK Piešťany do Nových Zámkov povzbudiť, sa môžu hlásiť na spoločný zájazd. Viac info na tel. čísle 0905439172.

Text: MHK Piešťany Foto: Marek Bučko