Hádzaná: Piešťany sú po základnej časti na druhom mieste

Po dvoch záverečných zápasoch základnej časti 1. ligy potvrdili hádzanári z MHK Piešťany, že im právom patrí druhé miesto v tabuľke. Majú pritom rovnaký počet bodov ako prvý Martin.

V predposlednom kole privítali Piešťany na domácej palubovke hostí z Akadémie ŠKP Bratislava, ktorí zdramatizovali záver zápasu. Domáci totiž po celý čas viedli, ale v závere dostali tri góly až na 23:22. Výsledok si však Piešťanci postrážili aj vďaka Salvatovi a Halovi. Nakoniec zvíťazili 29:26.

Druhé miesto v tabuľke museli hráči MHK Piešťany potvrdiť v poslednom kole základnej časti, keď cestovali do Cífera. Strelecky sa tam trápili a zahadzovali čisté šance, naopak domáci sa častejšie dostávali ku gólovým koncovkám a lepšie začali aj druhý polčas. V 33. minúte však začal svoj strelecký koncert Jaššo a presadil sa sedemkrát. Postupne tak narastalo skóre v prospech Piešťan a do hry sa dostali všetci hráči. Piešťany nakoniec zvíťazili 22:28.

Hráči MHK Piešťany sa najbližšie predstavia v Stupave a potom v Leviciach. Atraktívny domáci zápas proti Martinu sa uskutoční 18. marca o 16.00 h.

Zdroj: MHK Piešťany Ilusrt. foto: Martin Palkovič