Hádzaná: Piešťany sú na treťom mieste tabuľky

Hráči MHK Piešťany porazili na domácej palubovke Kolárovo a o týždeň neskôr si poradili aj s Vajnormi. Aj vďaka tomu im po poslednom tohtoročnom kole 1. ligy patrí tretie miesto za Martinom a Stupavou.

„Súper z konca tabulky podal sympatický snaživý bojovný výkon,“ zhodnotil zápas s Kolárovom tréner MHK Piešťany Martin Nedorost. Dodal, že na palubovke sa vystriedali všetci piešťanskí hráči, ktorí v druhom polčase nechali vyniknúť aj brankárov. „Často otvárali voľný stred bránkoviska, to sa nám s lepším súperom môže vypomstiť,“ dodal tréner a poukázal aj na množstvo technických chýb svojich zverencov.

MHK Piešťany však napriek tomu porazili Kolárovo 34:24.

V poslednom tohtoročnom kole cestovali Piešťany do Vajnor, kde podľa trénera nikdy nebývajú ľahké zápasy. Hostitelia totiž majú viacerých výborných hráčov i brankárov.

„Na začiatku sme sa strelecky trápili. Nehrali sme podľa našich predstáv. Po zranení Majerníka sme museli improvizovať, skúšali sme hrať na dvoch pivotov. Nešla nám streľba na postavenú obranu,“ zhodnotil Martin Nedorost.

Podľa jeho názoru podali hráči MHK Piešťany jeden z najlepších kolektívnych výkonov. „Chalani sa potrebujú dať dokopy na doliečenie zranení. Prajem skoré uzdravenie na jar nás čakajú ešte dva zápasy a následne boj o baráž do extraligy,“ uzavrel tréner.

Piešťanci vyhrali vo Vajnoroch 28:21 a po poslednom tohtoročnom kole im patrí 3. miesto v tabuľke.

Zdroj: MHK Piešťany